Vertikalios ašies vėjo turbinos: skatins infrastruktūros ir elektrinių transporto priemonių plėtrą (Foto)  ()

Valstybė turi kurti veiksmų planus, skatinančius pirkti ir įsirengti elektrinių transporto priemonių įkrovimo stoteles ne tik nuo tinklo, bet ir integruoti atsinaujinančios energijos gamybą ir energijos kaupimą į infrastruktūros plėtrą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vietinėse atsinaujinančios energijos gamybos stotyse pagaminta elektros energija yra daug pigesnė, todėl elektrinių transporto priemonių eksploatavimas tampa patrauklesnis. Dėl galimybės įkrovimo stotelėse panaudoti iš atsinaujinančių energijos šaltinių pagamintą elektros energiją atitinkamai sumažėja elektros tinklų apkrova, nes dalį elektros energijos galima pagaminti ir suvartoti vietoje įkraunant elektromobilį, neperduodant elektros energijos tinklams.

Panaudojant vėjo energiją urbanizuotose ir atvirose vietovėse WRTB siūlo unikalius elektromobilių įkrovimo stotelių sprendimus, kurios aprūpina nutolusias ir sunkiai pasiekiamas vietoves.

 

Atsižvelgiant į įvairialypį poveikį, rekomenduotina skatinti atsinaujinančios energijos gamybos technologijų naudojimą kartu su elektromobilių įkrovimo infrastruktūros plėtra, kuri užtikrina galimybę toje pačioje vietoje gaminti elektros energiją iš atsinaujinančių energijos šaltinių ir ja įkrauti elektromobilius, neprijungus įkrovimo stotelės prie elektros tinklo, kai energija sunaudojama vietoje.

 

Tokio tipo autonominės įkrovimo stotelės nereikalauja elektros tinklo plėtros ir tinka tose vietose, kur elektros tinklas yra prastai išvystytas arba jo visai nėra.

Autoriai: Saulius Tamokaitis, Sergej Bolotov

Šaltiniai: https://www.windrotor-bolotov.com 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Saulius Tamokaitis
(14)
(2)
(12)

Komentarai ()