Lietuvoje gali atsirasti bangų ir srovių jėgainės: skelbiamas jūrinės energetikos vystymo planas  (2)

Siekiant sudaryti sąlygas elektros energijos gamybai iš vėjo energijos Baltijos jūroje ir taip didinti atsinaujinančių energijos išteklių dalį Lietuvos vidaus energijos gamyboje ir galutiniame energijos suvartojimo balanse, patvirtintas valstybės lygmens Lietuvos Respublikos teritorinės jūros ir (ar) Lietuvos Respublikos išskirtinės ekonominės zonos Baltijos jūroje teritorijos, skirtos atsinaujinančios energetikos plėtojimui, inžinerinės infrastruktūros vystymo planas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis teritorijų planavimo dokumentas nustato konkrečius plotus, kuriuose etapais galės būti vykdoma jūrinių vėjo elektrinių plėtra ir eksploatacija, rezervuoja koridorius infrastruktūrai, laivų judėjimui. Dokumentas taip pat numato, kad suplanuotoje teritorijoje be vėjo elektrinių papildomai gali būti vystoma kita su energijos iš atsinaujinančių išteklių gamyba susijusi veikla (pvz.: įrengiamos saulės šviesos energijos, bangų, srovių energijos jėgainės).

Patvirtintas teritorijų planavimo dokumentas yra vienas iš parengiamųjų darbų ruošiantis 2023 m. pabaigoje numatomam konkursui dėl leidimo naudoti Lietuvos jūrinę teritoriją vėjo elektrinių plėtrai ir eksploatacijai, kaip numato 2020 m. priimtas Vyriausybės nutarimas. Planuojama, kad konkursas bus organizuojamas atlikus visus reikalingus veiksmus, tarp jų patvirtinus teritorijų planavimo dokumentą, atlikus vėjo greičių, kitų parametrų matavimus bei jūros dugno tyrimus. 

Su patvirtintu teritorijų planavimo dokumentu galima susipažinti Lietuvos Respublikos teritorijų planavimo dokumentų rengimo ir teritorijų planavimo proceso valstybinės priežiūros informacinėje sistemoje TPDRIS (http://www.tpdris.lt, TPD Nr. S-NC-00-20-411), Teritorijų planavimo dokumentų registre www.tpdr.lt  teritorijų planavimo dokumento registravimo Nr. T00088446 ir čia.

 

Su teritorijų planavimo dokumento strateginio pasekmių aplinkai vertinimo ataskaita galima susipažinti čia.

Papildomai primename, kad svarbiausią informaciją apie jūrinį vėjo elektrinių parką rasite svetainėje www.offshorewind.lt 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(2)
(1)

Komentarai (2)