Šeštadienį – pasaulinė elektromobilių diena: kviečia į tradicija tapusį renginį  ()

Ar žinojote, jog dvidešimto amžiaus pradžioje keliais važinėjo daugiau elektromobilių nei vidaus varikliais varomų automobilių? Tiesa, viena įkrova jie galėdavo nuvažiuoti vos keliolika kilometrų, o akumuliatoriaus įkrovimo laiką reikėdavo skaičiuoti ne valandomis, o dienomis. Tad gatvėse įsiviešpatavo iškastiniu kuru varomos transporto priemonės. Tačiau jau galime skaičiuoti daugiau nei dešimtmetį, kai gatvėse sparčiai auga elektromobilių skaičius ir jie tampa vis patogesni.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-08 Šeštadienį – pasaulinė elektromobilių diena: kviečia į tradicija tapusį renginį  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl vis didėjančio populiarumo rugsėjo 9 yra paskelbta pasauline elektromobilių diena, o renginys „Charged Up“, vykstantis jau trečią kartą Vilniuje, kviečia visus entuziastus sužinoti ir pamatyti moderniausias šios srities inovacijas bei automobilius.

Renginį organizuojančios įmonės „Įkrautas“ vadovas Karolis Kieras sako, jog renginio tikslas yra ne tik pademonstruoti, išmėginti naujausius elektromobilius, tačiau ir suteikti progą visuomenei susipažinti su rinkos naujovėmis, lietuviškų įmonių pasiekimais elektromobilumo srityje bei, kartais, net paneigti sklandančius mitus. „Besidomintys šia sritimi galės susipažinti su įvairiais lietuviškais verslais, galinčiais pasigirti pasaulinio lygio pasiekimais bei gaminiais. Kviečiame atvykti ne tik elektromobilių entuziastus, tačiau ir tuos, kuriems ši sritis dar nauja ar neatrasta – čia vienoje vietoje bus galima koncentruotai gauti daug dominančios informacijos ir gauti rūpimus atsakymus tiesiai iš ekspertų lūpų. Taip pat, šiemet jau tradiciškai bandysime pagerinti daugiausiai vienoje vietoje susirinkusių elektromobilių rekordą, turėsime įvairių pramogų renginio lankytojams.“

Laukia įdomūs pranešimai – ant scenos ir pasaulio čempionas

Renginio dieną taip pat vyks konferencija, kurios metu pranešėjai pristatys įvairias temas, leidžiančias pažinti elektrinio mobilumo pasaulį iš skirtingų pusių. Tiesa, vienas iš pranešėjų bus du kartus pasaulio ralio-reidų čempionas Rokas Baciuška, neseniai pranešęs apie partnerystę su draudimo bendrove „Balcia“. Lenktynininkas pasakos apie tai, kaip elektrinis transportas keičia automobilių sportą. Ne paslaptis, jog sunkiausiomis lenktynėmis laikomas Dakaro ralis taip pat turi ambicingus elektrifikavimosi tikslus ir siekia permainų lenktynių tvarumo prasme.

 

SEB banko atstovai pristatys jau trečius metus skaičiuojamą elektromobilių įperkamumo indeksą. Anot SEB atstovų, šiemet vienas asmuo gali įpirkti vieną kitą visiškai naują elektra varomą automobilį, arba kelias dešimtis 1-5 metų senumo elektromobilių. Transporto priemonę perkančios šeimos pasirinkimo galimybių gama dar gausesnė.

Tiesa, įdomios patirtys renginio lankytojų laukia ne tik konferencijos metu. Štai Lietuvoje vystanti ir gaminanti elektromobilių įkrovimo stoteles „Elinta Charge“ renginyje pristatys populiariausius savo produktus, kurie pripažinti net „RedDot design“ apdovanojimu ir yra eksportuojami į daugiau nei 40 rinkų. Kompanija taip pat pademonstruos „Ford Raptor“ pikapą, kurį visiškai elektriniu pavertė „Elinta Motors“.

 

Renginyje bus galima iš arti susipažinti su tokiais elektromobiliais, kaip „Audi e-tron“, „VW ID“ linija bei stilinguoju „VW ID.Buzz“. Organizatoriai išduoda, kad lankytojai turės galimybę laimėti pasivažinėjimą elektromobiliais savaitgaliui ar net savaitei. Renginio erdvėje bus galima susipažinti ir su elektriniais motociklais bei išvysti jų pasirodymą. Taip pat, renginio rėmėjas „Balcia“ elektromobilių dienos proga ruošia ypatingą pasiūlymą norintiems apsidrausti kasko draudimu.

„Charged Up“ organizatoriai atvirauja, kad lankytojų lauks dar daugiau pramogų ir žaidimų, tad kviečia pusdienį praleisti drauge. Renginys vyks rugsėjo 9 dieną Vilniuje, pradžia – 12:00. Lankytojams renginys nemokamas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai ()