Programišiai išbandė „Tesla“ automobilių atsparumą įsilaužimams (Video)  (0)

Panašu, jog šių dienų automobilių gamintojams atėjo itin liūdnos dienos. Kimšte prikimšti elektronikos bei išmaniųjų technologijų automobiliai ne tik palengvina automobilių savininkų gyvenimą, tačiau gali jį ir gerokai apkartinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ne veltui tikrieji automanai patvirtins frazę, jog, kuo mažiau automobilyje elektronikos, tuo mažiau problemų. Vos prieš keletą savaičių „Fiat Chrysler“ koncerną sudrebino skandalas po to, kai internetiniai įsilaužėliai sugebėjo perimti „Jeep“ visureigio valdymą bevieliu internetu.

Dabar neramios dienos atėjo ir „Tesla“ automobilių savininkams bei šios kompanijos įkūrėjui Elonui Muskui. Kaip skelbia „The Verge“, hakeriams taip pat pavyko įsibrauti į šio išskirtinio elektromobilio sistemą bei perimti valdymą.

Tiesa, šie internetiniai įsilaužėliai buvo rimti specialistai, atlikę specialią prezentaciją. Kevinas Mhaffey bei Marcas Rogersas vienos iš konferencijų metu visuomenei pademonstravo, kaip galima įsibrauti į „Tesla Model S“ sistemą ir per ją valdyti automobilį.

Tiesa, jei jūs esate „Tesla Model S“ savininkas, jums nereikėtų nerimauti, kadangi kompanijos programuotojai iškart po prezentacijos ėmėsi darbo ir operatyviai sukūrė saugumo sistemos papildinį, kuris užkamšo visas spragas.

Beje, patys saugumo ekspertai, nulaužę „Tesla“ automobilio sistemą, pripažino, jog šios markės automobiliai yra bene geriausiai apsaugoti iš visų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(26)
(2)
(24)

Komentarai (0)