Tokio žemės ūkio roboto dar nematėte – autonominis „Weeder“ per valandą sunaikina net 100 000 piktžolių: pasitelkė ir karyboje naudojamą technologiją (Foto, Video)  (14)

Nesvarbu, ar esate ūkininkas ar mažo sklypelio sodininkas, piktžolės gali būti daug laiko reikalaujanti ir nenumaldoma problema.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tradiciniai ravėjimo sprendimai apima intensyvų rankų darbą arba cheminių medžiagų naudojimą, kurie gali būti brangūs ir keliantys pavojų aplinkai.

Tačiau, robotikos pažanga atvėrė įdomių galimybių piktžolių naikinimo srityje, kur įrengiant automatizuotas mašinas su reikalingais įrankiais ir praktinėmis žiniomis invazinių, nepageidaujamų augalų paieškai, tikimasi, kad didžiąją šio proceso dalį bus galima automatizuoti, paliekant sveikus pasėlius, o ūkininkams sutaupant daugiau pinigų ir laiko.

Šiam sprendimui „Carbon Robotics“ sukūrė 4300 kg keturratį robotą „Weeder“, kuris, naudodamas GPS ir kompiuterinį matymą ieško pasėliuose piktžolių. Kad nustatytų nepageidaujamus augalus, jis remiasi įmontuotu superkompiuteriu ir didelės skiriamosios gebos kameromis, o tada aštuoniais vienu metu veikiančiais 150 W lazeriais, sunaikina piktžoles šilumine energija, kurią nukreipia į jų meristemas. Robotas per valandą sunaikina daugiau nei 100 000 piktžolių.

 

Visiškai autonominė mašina varoma dyzelinu ir gali veikti visą parą, aptarnaudama 6–8 ha per dieną, o jos lazeriai, kad išsaugotų mikrobiologiją, netrikdo aplinkinio dirvožemio. „Carbon Robotics“ pristato „Autonomous Weeder“ kaip ekonomišką pasėlių derlingumo gerinimo sprendimą, ypač ekologiškų augintojų ir tų, kurie taiko regeneracinę žemdirbystę, kad užtikrintų ilgalaikę dirvožemio sveikatą.

 

„Dirbtinis intelektas ir giluminio mokymosi technologijos sukuria efektyvumą įvairiose pramonės šakose, ir mes džiaugiamės galėdami tai pritaikyti žemės ūkyje“, - sako „Carbon Robotics“ generalinis direktorius ir įkūrėjas Paulas Mikesellas.

„Carbon Robotics“ nuo 2018 m. kartu su ūkininkais kuria ir bando savo piktžoles naikinančius robotus ir jau išpardavė savo 2021 m. modelius, o 2022 m. linijai jau dabar priima išankstinius užsakymus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(59)
(1)
(58)

Komentarai (14)