„Tesla“ paduota į teismą - Elonas Muskas turėtų būti atsargesnis kai „meta draugus į baseiną“  (1)

Elonas Muskas yra labai užimtas verslininkas, kurio darbo dienos yra suplanuotos 5 minučių intervalais. Nepaisant to, jis labai daug laiko praleidžia „Twitter“ ir tai patinka toli gražu ne visiems.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kontroversiškų Elono Musko pareiškimų būta daug. Jis dažnai erzina Jeffą Bezosą, kalbasi su JAV politikais, aštriai pasisako profesinių sąjungų ir net COVID-19 valdymo klausimais. Kai kurie jo pasisakymai „Twitter“ žmonėms kainuoja pinigus. Pavyzdžiui, kritika kriptovaliutoms stipriai numušė bitkoinų vertę, o kai kurie pasisakymai (pavyzdžiui, ketinimai parduoti TSL akcijas) paskatino „Tesla Motors“ vertės smukimą.

Koks skirtumas? Na, investuotojams rūpi. Pats Muskas to labai nesureikšmina. Jis yra sakęs, kad didžiąją dalį savo „Twitter“ pranešimų sukuria „mesdamas draugus į baseiną“. Galbūt sėdėdamas ant porcelianinio sosto Muskas yra užsiminęs apie „Tesla“ pasitraukimą iš akcijų biržos (pasikeitimas iš „public“ į „private“). Tai niekada neįvyko, bet JAV vertybinių popierių ir biržos komisija paragino Muską daugiau taip nekurstyti radikalių rinkos pokyčių.

Na, o šių metų lapkričio 6 dieną Muskas „Twitter“ paskelbė apklausą, kurioje klausė, ar jam reikėtų parduoti 10 % turimų „Tesla“ akcijų. Čia pat jis patikino, kad paisys rezultatų, kurie buvo artimi, bet labiau nusvirę į pardavimo pusę. Ir dėl to Delavero valstijoje prieš „Tesla“ iškeltas ieškinys.

 

JAV vertybinių popierių ir biržos komisija paragino Muską profesionaliau valdyti savo „Twitter“ ir nekalbėti dalykų, kurie pakenktų kompanijos vertei. Didžiulis akcijų pardavimas nusmukdytų akcijų vertę. Tai nepatinka investuotojams. Kažkas Delavere mano, kad Muskas ir toliau neatsakingai pokštauja, žaisdamas su investuotojų pinigais.

Ar Muskas su „Tesla“ prisidirbo? Greičiausiai ne. Tai - nedidelė bėda, neverta skandalo vardo. Bet Muskas neklauso rekomendacijų, todėl vidutiniškai kartą per dieną gali pasakyti ką nors, kas kainuos investuotojų pinigus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(8)
(-3)

Komentarai (1)