Tai vieni sunkiausių laivų pasaulyje: gali judėti per ledą, kurio storis iki 6,4 m (Video)  ()

Ledlaužiai yra gana įspūdingi laivai. Jie sugeba prasiskverbti per storą ledą, stumdamiesi į priekį, kol ledas įtrūksta nuo slėgio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ledlaužiai turi neįtikėtinai galingus variklius, atitinkančius jų dydį. Jie taip pat turi kitų modifikacijų, leidžiančių judėti per ledą, kurio storis iki 6,4 m.

Jų korpusai yra sutvirtinti, kad neįskiltų plaukiant per ledą, be to, jie padengti derva, kad sumažintų trintį. Jų laivapriekiai yra išlenkti ir pasvirę į viršų, kad „važiuotų“ per ledą, o smailios laivapriekių dalys yra aštrios ir itin sustiprintos, kad padėtų ledą sulaužyti.

Kai kuriuose ledlaužiuose netgi yra vandens čiurkšlės, kurios išpurškia pašildytą vandenį žemiau vaterlinijos ir susilpnina ledą. Kad ledlaužiai būtų pakankamai galingi prasiskverbti per ledą, jie paprastai varomi dyzelino-elektros varikliu arba branduoline energija.

Kaip šiems laivams pavyksta išlaikyti manevringumą nepaisant juos supančio ledo? Kaip jie naudoja savo svorį, kad suskaldytų ledą? Kokius kitus metodus jie naudoja, kad prasiskverbtų per tokį kietą ledą? Kokie yra didžiausi ir galingiausi ledlaužiai pasaulyje? Šis vaizdo įrašas atsako į visus šiuos ir dar daugiau klausimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(6)
(12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: