[Žinios trumpai] Pilotai-bandytojai nebereikalingi? Skelbiama, kas valdė F-16 ištisas 17 valandų  ()

Dirbtinio intelekto sistema leidžia imituoti kitų to paties modelio orlaivių charakteristikas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Edvardso oro pajėgų bazėje Kalifornijoje buvo išbandytas specialus orlaivis VISTA X-62A, kurį valdė dirbtinis intelektas, teigia modelio kūrimo užsakovas „Lockheed Martin". Bandomasis naikintuvas pagamintas remiantis gerai žinomu ir laiko patikrintu F-16, kuriame buvo įdiegta VISTA (Variable In-Flight Simulation Test Aircraft) sistema.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
6087 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

VISTA yra unikalus mokomasis orlaivis, sukurtas „Lockheed Martin Skunk Works" bendradarbiaujant su JAV oro pajėgų „Calspan Corporation". VISTA aprūpintas programine įranga, leidžiančia imituoti kitų orlaivių veikimą.

Be to, į naikintuvą integruota ir autonominė simuliacinė valdymo sistema (SACS), kuri leido orlaiviui savarankiškai išsilaikyti danguje 17 valandų iš eilės be piloto pagalbos. SACS yra pagrįsta „Skunk Works Enterprise-Wide Open Systems Architecture" (E-OSA), kuria grindžiamas „Einstein Box" įmonės misijos kompiuteris.

 

Be to, VISTA leis atlikti sistemos koregavimus pagal kitų kuriamų naikintuvų charakteristikas, kad bandomasis modelis pats galėtų išbandyti ateities naujoves. Šiuo metu bendrovė kartu su JAV oro pajėgomis ruošiasi kitam DI bandymui naikintuvuose ir planuoja tęsti skrydžius 2023 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(33)
(1)
(32)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()