Rusijoje kils skandalas. Skelbiama „Ural Airlines“ lėktuvo avarinio nusileidimo priežastis (Video)  ()

Šiandien „Ural Airlines“ lėktuvas „Airbus A320“ turėjo avariniu būdu tūpti laukuose. Tokio dydžio lėktuvui tai yra ypatingai pavojingas veiksmas, todėl stebėtina, kad visi 167 viduje buvę žmonės išvengė rimtų sužeidimų, o ir pats lėktuvas išliko santykinai sveikas. Bet kas jam iš tikrųjų nutiko?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai - dviejų dalių istorija. Pirmoji dalis vadinasi „Kodėl „Airbus A320“ turėjo tūpti avariniu būdu?“

Iš Sočio į Omską skridęs lėktuvas patyrė gedimą. Teigiama, kad sugedo 2004 metais pagaminto „Airbus A320“ hidraulikos sistema. Kaip galbūt žinote, didžiąją tokio lėktuvo dalį kontroliuoja hidrauliniai įrenginiai. Spėjama, kad šis gedimas yra susijęs su sankcijomis - Rusija sunkiai gauna atsarginių dalių vakarietiškiems lėktuvams, o ir gamintojai techninės priežiūros paslaugų neteikia.

Tiesa, „Ural Airlines“ vadovas Sergejus Skuratovas paneigė šią versiją - „Airbus“ atveju turime galimybę atlikti visų rūšių techninę priežiūrą.“

Hidraulika lėktuvams yra labai svarbi, bet gamintojai tai žino, todėl diegia papildomas sistemas, kurios padeda išvengti katastrofos tokių gedimų atveju. Tai, kad lėktuvas tūptų laukuose, yra labai keista.

Taigi, antroji dalis vadinasi „Kodėl „Airbus A320“ netūpė oro uoste?“

„Ural Airlines“ lėktuvas patyrė gedimą kai jau ruošėsi leistis Omsko oro uoste, tai kodėl tas „Airbus A320“ tūpė kažkokiame javų lauke?

Skuratovas teigia, kad dėl hidraulikos gedimo lėktuvas naudojo daugiau degalų ir jie tiesiog priartėjo prie pabaigos ir pilotams teko surasti alternatyvią vietą tūpimui. Lauką prie Kamenkos kaimo Novosibirsko regione pilotai pasirinko patys.

 

Tačiau čia yra šis tas keisto - lėktuvas praskrido Omską, kuris buvo jo originalus kelionės tikslas. Tai yra, tas „Airbus A320“ skrido ilgiau nei buvo planuota. Jis jau ruošėsi tūpti Omske, bet tada buvo nukreiptas į Novosibirsko oro uostą. Omsko oro uostas, paprastai tariant, nepriėmė lėktuvo, nes yra per mažas. Omsko oro uostas turi tik vieną taką, todėl avarinis A320 tūpimas būtų sutrikdęs lėktuvų eismą visai dienai. Taigi, rimtą gedimą patyręs lėktuvas buvo nusiųstas 600 km toliau.

 

Jei ši informacija bus patvirtinta, Rusijoje kils skandalas. Pažeistas lėktuvas be jokios rimtos priežasties buvo pasiųstas tęsti kelionę ir galiausiai atsidūrė kažkokioje ražienoje, nes jam baigėsi degalai.

(64)
(4)
(60)

Komentarai ()