Skraidantys automobiliai jau pakeliui? Ateities transporto priemonės jau bandomos (Video)  (2)

Izraelio kompanija „Urban Aeronautics“ toli gražu nėra vienintelė šiuo metu kurianti elektrinius vertikaliai kylančius ir tupiančius orlaivius. Ne viena kompanija svajoja tapti tokių elektrinių oro taksi gamintoja. Tačiau „Urban Aeronautics“ idėja yra kitokia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žmonės dešimtmečius svajoja apie skraidančius automobilius. Ir tokių jau esame matę - sparnuoti ir ratuoti jie kilo į dangų, o tada bandė važinėtis keliais. Tačiau visos tos idėjos buvo nepraktiškos. Reikia pakilimo tako, sumontuoti ar išskleisti sparnus. Tokie automobilio-lėktuvo (ar autožyro) hibridai dažnai buvo prasti automobiliai ir vidutiniški orlaiviai. „Urban Aeronautics“ idėja yra visai kitokia.

Automobilis - tai asmeninė transporto priemonė, kuria galima pasikelti iš savo kiemo ir nutūpti, pavyzdžiui, draugo kieme. Todėl pamirškime kelius - kam riedėti, jei galima skristi?

„Urban Aeronautics“ kuriami „City Hawk“ ir „Falcon XP“ į kelius važiuoti neketina. Bet jie yra pakankamai maži - žymiai mažesni už kitus dabar kuriamus elektrinius oro taksi. „Kur kiti nutupdys vieną orlaivį, „Urban Aeronautics“ nutupdys keturis“, sako kompanijos vadovas Nimrodas Golan-Yanay. Kompaktiška, automobilį primenanti „Urban Aeronautics“ orlaivių forma reiškia, kad jie gali tūpti į labai siaurus plotus. Be to, šis dizainas naudoja pridengtą centrinį rotorių, kuris yra žymiai saugesnis.

Elektrinis? Taip, bet „Urban Aeronautics“ orlaiviai elektrą sau gamins patys - jie naudos vandenilio kuro elementus. Taip pavyks pasiekti didesnį energijos tankį ir sutaupyti vietos, kurios tokiame mažame orlaivyje tikrai bus nedaug.

 

„Urban Aeronautics“ pagaliau vykdo ir skrydžio bandymus. Tiesa, kol kas naudojami senamadiški varikliai ir testuojama tik forma ir valdymo mechanizmai. Tačiau galutinis produktas pasieks 240 km/val. greitį ir galės be sustojimo nuskrieti 160 km.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(0)
(7)

Komentarai (2)