4 Gb talpos operatyvioji atmintis – pakeliui į išmaniuosius telefonus  (10)

Japonijos puslaidininkių bei atminties lustų gamyba užsiimanti bendrovė „Elpida Memory“ prieš kelias savaitės informavo, kad pagamino 4 gigabitų talpos operatyviosios atminties lustus skirtus išmaniesiems telefonams, praneša naujienų agentūra „Reuters“. Iki šiol tokio dydžio atmintines gamino tik Pietų Korėjos milžinė „Samsung Electronics“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lustai bus gaminami naudojant pažangų 30 nm technologinį procesą ir pasižymės maksimalia 1066 Mbps duomenų perdavimo pralaida, kuri bus pasiekiama, esant 1,2 V įtampai. Anot gamintojo, DDR2 tipo lustai pasižymės itin efektyviu energijos naudojimu – vienas 4 gigabitų lustas naudos apie 30 % mažiau elektros nei du „Elpida“ 40 nm technologijos lustai po 2 gigabitus. Naujieji produktai mobiliųjų įrenginių gamintojams bus pardavinėjami skirtingos konfigūracijos – tiek po vieną, tiek integruoti PCB plokštėse.

„Elpida“, kuri šiuo metu pagal dydį yra trečias DRAM lustų gamintojas pasaulyje, naujųjų produktų gamybą Hirošimoje pradės jau birželį. Pasak bendrovės atstovo Hideki Saito, vien iš šių atminties lustų per 2012-2013 prekybos metus tikimasi gauti 100 milijardų jenų arba 1,2 milijardo JAV dolerių pajamų. Anot „Reuters“ cituojamų „Mizuho Investors Securities“ analitikų, tokia suma sudaro penktadalį praeitiems finansiniams metams buvusių numatytų kompanijos pajamų.

Saito taip pat teigė, kad lustų tiekimą pagrindiniams bendrovės klientams ketinama pradėti jau šią vasarą, įsibėgėjus gamybai. Vėliau gamybinius darbus planuojama pradėti ir Taivane, taip siekiant ne tik didinti savo produktų prieinamumą rinkoje, bet ir sumažinti geografinį rizikos veiksnį.

Japonų verslo dienraštis „The Nikkei“, pirmasis pranešęs apie „Elpida“ ketinimus pradėti naujųjų lustų gamybą savo leidinyje pridūrė ir tai, kad į būsimą bendrovęs klientų sąrašą gali patekti ir „Apple“. Kiek ši žinia yra patikima, pasakyti sunku, kadangi internetiniame laikraščio portale tokia informacija bei nuorodos į jos šaltinius nėra pateikiamos. Japoniją kovo 11 dieną ištikęs žemės drebėjimas ir cunamis, ir vėliau sekę jo pasikartojimai sukėlė branduolinio pavojaus krizę ir didžiojoje šalies dalyje nutraukė elektros tiekimą tiek pavieniams namų ūkiams, tiek įvairiems pramonės subjektams. Būtent tai sutrikdė gamybos darbus daugelyje Japonijos verslovių įskaitant ir keletą itin reikšmingų lustų fabrikų. Tokie nesklandumai neabejotinai turėjo įtakos DRAM bei NAND lustų kainų padidėjimui pasaulinėje rinkoje, tačiau nepaisant šiurpaus gamtos išbandymo daugelis lustų gamintojų šiuo metu sėkmingai tęsia darbus.

„Elpida“ konkurentas „Samsung Electronics“ analogiškos technologijos 4 Gb talpos operatyviosios atminties lustus pradėjo gaminti dar kovo mėnesį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MobiNews.lt
MobiNews.lt
Autoriai: Ugnius Babinskas
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)