[Žinios trumpai] Užkulisiuose vyksta keisti dalykai: CNN skelbia, kad Vakaruose prasidėjo slaptos derybos, Ukraina tame nedalyvauja  ()

JAV, ES ir JK atstovai pradėjo rengti reguliarius susitikimus be Ukrainos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-06 [Žinios trumpai] Užkulisiuose vyksta keisti dalykai: CNN skelbia, kad Vakaruose prasidėjo slaptos derybos, Ukraina tame nedalyvauja  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ketvirtąjį Rusijos visapusiškos karinės invazijos į nepriklausomos Ukrainos teritoriją mėnesį, JAV, ES ir JK atstovai pradėjo rengti reguliarius susitikimus, kad aptartų planą kaip užbaigti karą Ukrainoje derybų keliu.

Apie tai praneša CNN.

CNN teigimu, Ukraina šiose diskusijose tiesiogiai nedalyvauja.

Kaip teigiama medžiagoje, susitikimų tikslas yra aptarti numatomus taikos plano variantus, kuriuos būtų galima pasiūlyti Ukrainai tolimesniam aptarimui.

Karas Ukrainoje ir derybos su Rusijos Federacija

Nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios Turkija ėmėsi tarpininkės vaidmens derybose ir kovo 29 d. Stambule surengė Ukrainos ir Rusijos delegacijų susitikimą. Tačiau, sužinojus apie įsibrovėlių karo nusikaltimus Bučoje, derybos buvo įšaldytos.

Balandžio 28 dieną R. T. Erdoganas telefonu kalbėjosi su V. Putinu ir rekomendavo atnaujinti derybas su Ukraina, tarpininkaujant Turkijai.

Balandžio pabaigoje Turkijos gynybos ministras Hulusi Akaras pareiškė, kad Zelenskis ir Putinas artimiausiu metu gali susitikti asmeniškai. Tačiau susitikimas taip ir neįvyko.

Turkijos valdžia taip pat buvo pasiūliusi saugiai evakuoti jūros keliu Ukrainos gynėjus iš Mariupolyje esančios „Azovstal", kai okupantai laikė juos apsuptyje ir vykdė niokojančius bombardavimus.

 

2022 metų gegužės 18 dieną Ukrainos prezidento kanceliarija pareiškė, kad Rusija gyvena „karinių pergalių“ iliuzijomis, todėl derybos su ja tampa neįmanomos.

Gegužės 19 dieną Ukraina paskelbė, kad diplomatinės derybos bus atnaujintos tik Zelenskio nurodymu.

 

2022 metų gegužės 24 dieną Zelenskis įvardijo sąlygą, su kuria galėtų įvykti derybos su Rusija.

Gegužės 29 dieną Erdoganas paskelbė apie atskiras derybas su Zelenskiu ir Putinu.

Tą pačią dieną, gegužės 29 d., Ukraina atsakė Erdoganui dėl derybų su Putinu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(11)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()