[Žinios trumpai] Paaiškėjo, kuo ir kaip rusai apšaudė Kyjivą: Ukraina galvojo, kad šių ginklų jau nebėra, bet Putinas juos saugo specialiai Kyjivui  (1)

Rusija atakoms prieš Ukrainą pradėjo naudoti „priešistorines“ sovietinio tipo raketas, o Kyjivo apšaudymui paliko tikslesnes raketas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-07 [Žinios trumpai] Paaiškėjo, kuo ir kaip rusai apšaudė Kyjivą: Ukraina galvojo, kad šių ginklų jau nebėra, bet Putinas juos saugo specialiai Kyjivui  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai TSN sakė karo ekspertas Olegas Ždanovas.

Anot jo, pastaroji Rusijos karių ataka Kyjive buvo įvykdyta būtent iš Kaspijos jūros vandenų su Kh-55 arba Kh-101 raketomis iš strateginių bombonešių Tu-95.

„Matote, Kyjivui vis dar taupomos didelio tikslumo raketos. Nors visos šios raketos yra senos sovietinės raketos,  ne modernios. Kyjive – tikslesnias, o kitose teritorijose – jau tai, kas beliko arsenale“, – kalbėjo Ždanovas.

Kaip pažymėjo ekspertas, strateginiai bombonešiai yra dislokuoti Engelso mieste netoli Saratovo. Jie patenka į Kaspijos jūros vandenis ir iš ten atakuoja Ukrainos teritoriją. Raketų nuotolis yra 2–2,5 tūkstančio kilometrų.

 

Birželio 5 d., Kijeve, Darnitskio ir Dneprovskio rajonuose, nugriaudėjo keli sprogimai. Pirminiais duomenimis, Rusijos kariuomenė  iš Kaspijos jūros raketomis atakavo  iš lėktuvo Tu-95.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(13)
(-8)

Komentarai (1)