„Iliuzijų neturime, sekantys mes“ – Lenkija sparčiai ruošiasi karui  ()

„Šis karas yra galimybė sustabdyti režimą, kuris kelia grėsmę visam pasauliui, o ne tik Ukrainai“, - teigia Lenkijos ambasadorius Ukrainoje Bartoszas Cichockis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijoje gana rimtai žiūrima į viešus Rusijos politikų grasinimus dėl „denacifikacijos eilės“ po Ukrainos ir į diskusijas apie branduolinius smūgius Lenkijai, vykstančias Rusijos kanalais.

Lenkijos ambasadorius Ukrainoje Bartoszas Cichockis sakė, kad jo šalis rimtai žiūri į Rusijos grasinimus, ypač per Rusijos televiziją vykstančią diskusiją apie branduolinius smūgius Lenkijai.

Tai jis pasakė interviu „Ukrinform“.

„Iliuzijų neturime. Vasario pabaigoje prasidėjusios agresijos tikslas yra ne tik okupuoti atskirus Ukrainos miestus, bet priversti visą Europą sugrįžti į laikus, buvusius prieš 30-40 metų. Suprantame, kad Rusija šį tikslą kažkur įgyvendins kariniais įrankiais, kažkur ekonominiais, kažkur diplomatiniais, ir suprantame, kad jei nebūtume nusprendę paremti Ukrainos, jie būtų mus pasiekę greičiau“, – kalbėjo diplomatas.

Jis pažymėjo, kad būtent dėl ​​tokių grėsmių Rusija turi suprasti, kad „šis karas yra galimybė sustabdyti režimą, kuris kelia grėsmę visam pasauliui, o ne tik Ukrainai“.

Anksčiau Cichotskis aštriai kritikavo tuos politikus, kurie galvoja apie „Putino veido išgelbėjimą“. O Lenkijos prezidentas Duda „aštriai atsiliepė“ apie Macroną ir Scholzą dėl skambučių Putinui.

 

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(95)
(3)
(92)

Komentarai ()