Rusijos politologas: „Negalvokite, kad Lietuvos nepriklausomybės panaikinimas yra politinė propaganda – tai buvo ne kartą, tai pasiruošimas“  (2)

Politologo Ivano Preobraženskio nuomone, paskutinės Fiodorovo iniciatyvos lengvabūdiškai vertinti nederėtų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

— Į naujieną apie Fiodorovo iniciatyvą daugelis sureagavo, kad, girdi, jis žinomas politinis „frykas“ ir neverta kreipti dėmesio. Visgi jūs taip nemanote. Kodėl?

— Pradėkime nuo to, kad Rusijos parlamente nėra atsitiktinių frykų — juos visus atrinko ir suderino prezidento aparatas. Evgenijus Fiodorovas sėdi jau ne pirmoje Dūmoje. Jis ne kartą teikė radikalius įstatymų projektus, kurie iš pradžių būdavo atmetami, tiksliau sakant, atidedami, o paskui pateikiami vėl ir jau priimami kitų, „solidesnių“ deputatų vardu. Taip nutiko, pavyzdžiui, su užsienio agentų įstatymu.

Ir tokia situacija ne tik su Fiodorovu. Yra visa deputatų grupė, apie kurią įprastai kalbama, kad jie frykai ir jų rimtai vertinti nereikia. Tačiau praktiškai visada tokie radikalūs įstatymų projektai sugrįžta ir būna priimami. Gal po penkių ar dešimties metų. Prezidento aparatas įprastai pametėja temą, stebi reakciją, be viso kito, pačių deputatų ir valdžios organų atstovų reakciją, ir sprendžia, kaip elgtis: kokia informacinę kampaniją rengti ir taip toliau. Toks ilgalaikis planavimas veikia jau seniai, ir apie frykus gali kalbėti tik tie, kas Dūmos darbo pastaruosius 20 metų nestebi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(10)
(12)
(-2)

Komentarai (2)