[Žinios trumpai] Kazachstanas daro fantastiškus dalykus: smogė Rusijai atgal! Tiesiog suparalyžiavo Putino dukterėčios verslą  (1)

Kazachstano atsakymas Rusijai: savo teritorijoje užblokavo 1700 vagonų rusiškų anglių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-20 [Žinios trumpai] Kazachstanas daro fantastiškus dalykus: smogė Rusijai atgal! Tiesiog suparalyžiavo Putino dukterėčios verslą  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius nespėjo atkeršyti Kazachstano prezidentui Kasymui-Žomartui Tokajevui už žodžius apie L/DLR kvazidarinius, kai Nur Sultanas (buvusi Astana) ėmėsi atsakomųjų priemonių.

Kazachstanas savo teritorijoje užblokavo 1700 vagonų rusiškų anglių, reaguodamas į tai, kad Rusija blokuoja Kazachstano naftos eksportą.

„MO“ šaltinio teigimu, V. Putinui anglies problema yra labai nemaloni, nes, kaip paaiškėjo, pagrindinės pramonės įmonės, kurios pateko į blokadą, priklauso jo artimiesiems.

Leidinys „Agentūra“ rašo, kad anglių įmonės „Kolmar“ savininkė ir Kemerovo srities gubernatoriaus žmona Anna Jevgenievna Civileva yra Rusijos Federacijos prezidento dukterėčia, mergautinė pavardė - Anna Jevgenievna Putina.

Jų santykius patvirtina ne tik bendros nuotraukos, bet ir oficialūs dokumentai. Tačiau viešoje erdvėje abu slėpė savo giminystės ryšius.

Yra žinoma, kad prieš Putinui ateinant į valdžią, Ana ir jos vyras Sergejus Civilevas negalėjo pasigirti turtais. Tačiau vėliau „Kolmar“ jie gavo iš prezidento draugo Genadijaus Timčenkos. O kaip premija įmonei – paramą iš valstybės biudžeto, kuri padėjo įmonei patekti į 5 didžiausių Rusijos angliakasių sąrašą.

 

Tačiau Civilevų šeimos „kilimas“ tuo nesibaigė, 2018 metais šeimos galva gavo Kemerovo srities gubernatoriaus postą. Remiantis žiniasklaidos pranešimais, Ana regioną valdė „kaip visavertė šeimininkė“.

Beje, Anos brolis Michailas Putinas taip pat yra pagerbtas Rusijos valdžios: jis sėdi „Gazprom“ pirmininko pavaduotojo kėdėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(179)
(4)
(175)

Komentarai (1)