[Žinios trumpai] Paskelbtas į nelaisvę paimto garsiojo „Wagner“ piloto tardymas: aiškina, ką puolė, kiek mokėjo (Video)  ()

Andrejus Fedorčukovas belaisviu tapo po to, kai jo pilotuojamas „Su-25“ buvo numuštas netoli Svetlodarsko. Fedorčukovas yra „Wagner“ grupės kovotojas, apmokamas samdinys, bet Ukrainoje veikė tik tris dienas. Dabar Ukraina skelbia jo tardymo vaizdo įrašą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-22 [Žinios trumpai] Paskelbtas į nelaisvę paimto garsiojo „Wagner“ piloto tardymas: aiškina, ką puolė, kiek mokėjo (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Fedorčukovas teigia, kad pirmąjį skrydį Ukrainoje atliko birželio 14 dieną, paskutinį - birželio 17-ąją. Tuomet jo „Su-25“ buvo numuštas nuo peties paleista raketa ir pilotui teko katapultuotis.

Štai viešai paskelbtas jo tardymo įrašas:

  • Tardytojas (T): „Ar supratai, kad žudysi ir civilius?“
  • Belaisvis (B): „Na, nebuvo jokių užduočių nukreiptų prieš civilių populiaciją. Dirbome tik ties matomais taikiniais ir tik ties įtvirtinimais“.
  • T: „Kas bombarduoja mūsų miestus?“
  • B: „Paleidžiame daug smūgių... Iš tiesų, tikriausiai negavau pakankamai informacijos apie tai, kas čia vyksta. Kalbėjausi su Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariškiais, mačiau daugybę karo veiksmų metu darytų nuotraukų ir suprantu, kad žūsta daug civilių, vaikų, moterų... Manau, kad tai yra neteisingas karas, nereikalingas. Gailiuosi, kad dalyvavau. Jei tai būtų karas tarp dviejų armijų, tai viena situacija. Tačiau daug civilių miršta – neverta“ .

 

Fedorčukovo atvejis įdomus - privačios grupės samdinys pilotuoja Rusijos karinių oro pajėgų lėktuvą, vertą bent 10 milijonų dolerių. Belaisviu tapęs pilotas teigia, kad tokių kaip jis yra ir daugiau. Jam už darbą Ukrainoje buvo pažadėta mėnesinė 200 tūkstančių rublių alga - vos daugiau nei 3,5 tūkstančiai eurų per mėnesį. Papildomos premijos buvo mokamos už sėkmingas užduotis.

(4)
(2)
(2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: