[Žinios trumpai] Putinas lenda į dar vieną valstybę – sieks ją „normalizuoti“: „darysime viską ką galime“  ()

Panašu, Putinas įsivaizduoja esąs naujasis pasaulio tvarkdarys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija aktyviai stengiasi „normalizuoti“ situaciją Afganistane, antradienį viešėdamas kaimyniniame Tadžikistane sakė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, primindamas Maskvos įsipareigojimus šioje srityje.

„Darome viską, kad normalizuotume padėtį Afganistane, ir stengiamės užmegzti santykius su situaciją kontroliuojančiomis politinėmis jėgomis“, – sakė Putinas per derybas su Tadžikistano prezidentu Emomali Rachmonu.

Tačiau jų išeities taškas buvo tas, kad Afganistano etninės grupės turėtų visapusiškai dalyvauti valdant šalį, pridūrė jis, komentuodamas Rusijos žiniasklaidai.

„Čia jūs geriausiai žinote, ką reikia padaryti, kad padėtis regione, šioje zonoje, kurioje turime bendrą atsakomybę, būtų stabili ir niekam nekeltų grėsmės“, – sakė jis Rachmonui.

Tai pirmoji Putino kelionė į užsienį nuo Rusijos karinės operacijos Ukrainoje pradžios vasario 24 d.

Rusija turi didelę karinę bazę Tadžikistane.

 

Tadžikistanas turi 1 200 kilometrų ilgio sieną su Afganistanu, o Tadžikistano pajėgos nuolat susiduria su Afganistano narkotikų kontrabandininkais.

Talibano grįžimas į valdžią Afganistane pernai rugpjūtį privertė kai kuriuos stebėtojus nuogąstauti, kad Tadžikistanas, skurdžiausia iš buvusių Sovietų Sąjungos valstybių, gali būti destabilizuota.

Šalis išlieka ekonomiškai labai priklausoma nuo Rusijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(13)
(-9)

Komentarai ()