[Žinios trumpai] Akibrokštas iš Macrono: atsisakė pripažinti Rusiją, kaip terorizmą remiančią valstybę  ()

Tuo pat metu Prancūzijos prezidentas ataką Kremenčuko prekybos centre pavadino karo nusikaltimu. Jis taip pat pažymėjo, kad Rusijai negalima leisti laimėti karo Ukrainoje, nors šiuo metu Maskvos vienintelis tikslas yra priversti Kijevą kapituliuoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas atsisakė įvardinti Rusiją kaip valstybinę terorizmo rėmėją, kaip ragina Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis. Pasak Prancūzijos vadovo, norint taikyti sankcijas Maskvai, nereikia skirstyti į kategorijas. Apie tai praneša „The Telegraph“.

„Mums tikrai nereikia kažkokio skirstymo į kategorijas, kad įgyvendintume sankcijas Maskvai dėl invazijos į Ukrainą“, – G7 viršūnių susitikime sakė Prancūzijos vadovas.

Tokie Prancūzijos prezidento žodžiai nuskambėjo po to, kai prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad Rusija turėtų būti vadinama „valstybine terorizmo rėmėja“ po raketų atakos sausakimšame prekybos centre Kremenčuke, kur žuvo daugiau nei 20 žmonių, o apie 60 buvo sužeista.

Macronas Rusijos karių smūgį į prekybos centrą apibūdino kaip „karo nusikaltimą“ ir pažadėjo toliau remti Ukrainą tiek, kiek reikės.

 

Kartu Macronas mano, kad Rusijai negalima leisti laimėti karo Ukrainoje, o Vakarų šalys turėtų remti Kijevą tiek, kiek reikia.

Pasibaigus G-7 viršūnių susitikimui Macronas spaudos konferencijoje pažymėjo, kad vienintelis Maskvos tikslas – priversti Ukrainą kapituliuoti.

Anot jo, jis vis dar labai tikisi, kad karas baigsis iki metų pabaigos ir Rusijai nepavyks jo laimėti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(7)
(-1)

Komentarai ()