[Žinios trumpai] Pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matomas momentas kaip rusų raketa smogia į prekybos centrą Kremenčuke: vaizdas šiurpus (Video)  ()

Ukrainos vyriausybė paskelbė vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota, kaip pirmadienį raketa pataikė į prekybos centrą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išplatintame atakos video, kurį užfisavo greta prekybos centro esanti saugumo kamera, aiškiai matosi atkriejanti rusų raketa Kh-22 – po smūgio į pastatą, kyla didžiulis sprogimas.

Prezidentas Volodymyras Zelenskis išpuolį pavadino „neįsivaizduojamu“ aukų skaičiumi per „vieną žiauriausių teroristinių išpuolių Europos istorijoje“.

Zelenskis sakė, kad daugeliui iš daugiau nei 1000 prekybos centre buvusių pirkėjų ir darbuotojų pavyko pabėgti. Iš nuolaužų sklido milžiniški juodų dūmų stulpai, dulkės ir oranžinės liepsnos, o greitosios pagalbos ekipažai skubėjo ieškoti išgyvenusių tarp sudužusio metalo ir betono nuolaužų ir gesinti gaisrus. Liudininkai su nerimu stebėjo, kaip kasdienė veikla, pavyzdžiui, apsipirkimas, gali virsti siaubu.

 

 

Ukrainos prašymu JT Saugumo Taryba antradienį Niujorke surengė nepaprastąjį posėdį, kad aptartų išpuolį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(11)
(-6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()