Gordono pasiūlymas rusams dėl Kaliningrado: jei nepatinka, gali pabučiuoti Lietuvai į užpakalį  ()

Žinomas ukrainiečių žurnalistas Dmitrijus Gordonas teigia nematantis jokios grėsmės Lietuvai dėl dalies prekių tranzito į Kaliningradą ribojimo. Jei rusai mėgins rengti karines provokacijas, jie, žurnalisto žodžiais, „gaus į snukį“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Nematau jokios grėsmės Lietuvai, broliškai šaliai, kurią labai myliu. Jokių grėsmių nėra, Lietuva yra NATO zonoje. Lietuva sankcijų rėmuose uždraudė prekių tranzitą į Kaliningrado sritį, kuri šiandien priklauso Rusijai. Rytoj gal jau priklausys Vokietijai, nežinau, kas bus rytoj“, – dalyvaudamas kanalo „Ukraina 24“ laidoje kalbėjo D. Gordonas.

Jo teigimu, niekas nedraudžia rusams prekes gabenti Baltijos jūra per Kaliningrado uostą.

„Jeigu jiems tai nepatinka, jie gali pabučiuoti Lietuvai į užpakalį. Jei nenorės pabučiuoti Lietuvai į užpakalį ir mėgins rengti karines provokacijas, gaus į snukį“, – žodžių į vatą nevyniojo jis.

Komentuodamas dažnai rusų propagandinėje žiniasklaidoje kartojamą mintį, kad Rusija kariauja ne su Ukraina, o su NATO, JAV ir kone visu pasauliu, D. Gordonas pasišaipė: „Jie mėnesiais negali paimti vienos gatvės. Jie ką – nusprendė į Lietuvą žygiuoti?“

Lietuva vis dar laukia galutinio Europos Komisijos (EK) žodžio, stabdyti ar leisti iš Rusijos į Kaliningradą gabenti sankcionuotas prekes.

 

Lietuvai pradėjus taikyti Europos Sąjungos sankcijas, birželio 18 dieną įsigaliojo draudimas iš Rusijos į Kaliningradą gabenti tam tikras sankcionuotas prekes. Rusija tai pavadino „Kaliningrado blokada“ ir ėmė reikalauti draudimo panaikinimo bei grasinti atsakomaisiais veiksmais, kurie, jos atstovų žodžiais, bus praktiniai, o ne diplomatiniai.

Delfi turimi duomenys rodo, jog neseniai Lietuvą pasiekė Komisijos išaiškinimas, kad geležies ir plieno gaminius Rusija į Kaliningradą gabenti gali.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(18)
(10)
(8)

Komentarai ()