[Žinios trumpai] Kazachstanas kirto kaip reikalas! Svarsto naują įstatymą, kuris prilygs Vakarų sankcijoms - Rusija liks absoliučiai be jokio importo  (3)

Kazachstano finansų ministerija parengė ir pateikė viešam aptarimui įstatymo projektą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-07 [Žinios trumpai] Kazachstanas kirto kaip reikalas! Svarsto naują įstatymą, kuris prilygs Vakarų sankcijoms - Rusija liks absoliučiai be jokio importo  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kazachstano valdžios institucijos netvirtins elektroninių sąskaitų faktūrų prekių kategorijoms, kurioms taikomos Vakarų sankcijos. Be jų prekės negalės kirsti sienos su Rusijos Federacija.

Kazachstano finansų ministerija parengė ir pateikė viešam aptarimui bandomąjį tokio įsakymo projektą, skirtą tam tikrų rūšių prekių tiekimo, kuriems taikomos Vakarų sankcijos, iš Rusijos Federacijos apribojimams. Dokumentas paskelbtas vyriausybiniame portale „Open NLA“.

Dokumente teigiama, kad Kazachstano institucijos nesertifikuos elektroninių sąskaitų faktūrų (ESV) tokioms prekėms, o be jų prekės negalės kirsti sienos su Rusija. Tuo pačiu metu Kazachstano valstybės mokesčių institucijos (OGD), iš esmės turinčios mokesčių ir muitinės tarnybų įgaliojimus, per vieną darbo dieną turi leisti arba atsisakyti gabenti prekes per sieną.

Prekių, kurioms taikomas užsakymas, sąrašas formuojamas ir bus viešai prieinamas. Šių prekių, kurios bus gabenamos oro, kelių ir jūrų keliais, ESF patvirtintų kopijų prieinamumo kontrolė pavedama Valstybinei mokesčių inspekcijai. Kalbant apie geležinkelio linijas, atsakomybė už krovinių kontrolę bus priskirta nacionaliniam geležinkelių vežėjui LLP „KTZH-GP“.

Taigi, kaip pažymima Rusijos pramonininkų ir verslininkų sąjungoje (RSPP), jei įsakymo normos įsigalios, tai neigiamai paveiks visos bendros Eurazijos ekonominės sąjungos (EAEU) ekonominės erdvės funkcionavimą.

Kaip sureagavo Kremlius?

 

Rusijos Federacijos prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas sakė, kad Kazachstanas dar nėra apsisprendęs dėl numatomų sankcijų. Priešingai, abiejų valstybių vyriausybės palaiko nuolatinį ryšį ir aukščiausiu lygiu deklaruoja abipusius ketinimus toliau plėsti bendradarbiavimą.

„Kol kas nepriimta jokių sprendimų, priešingai, skelbiamas absoliutus siekis toliau plėsti mūsų sąveiką, kartu reaguoti į iššūkius, kylančius iš užsienio, ir kuo labiau sumažinti šių nedraugiškų veiksmų pasekmes“, – sakė Peskovas. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(83)
(2)
(81)

Komentarai (3)