[Žinios trumpai] To dar nebuvo per jokį karą: Ukrainai į pagalbą ateina 4 garsiausi pasaulio generolai  ()

Keturi iškiliausi pasaulio kariniai lyderiai sudarė Strateginę patariamąją tarybą ir teiks paramą bei patarimus, vykdant kampaniją „Vienybė su Ukraina“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasaulio Ukrainos kongresas pristatė keturis iškiliausius pasaulio karinius lyderius, kurie sudarė Strateginę patariamąją tarybą (SAC) ir teiks Pasaulio Ukrainos kongresui paramą bei patarimus, vykdant kampaniją „Vienybė su Ukraina“.

Komandą, turinčią neprilygstamą karybos ir strateginio planavimo patirtį, sudaro:

●atsargos generolas Rickas Hillier, buvęs Kanados gynybos štabo viršininkas, Strateginės patariamosios tarybos vadovas;

●atsargos generolas Wesley Clarkas, buvęs NATO sąjungininkų pajėgų Europoje vyriausiasis vadas;

●atsargos generolas Davidas Petraeusas, buvęs JAV centrinės vadovybės ir JAV bei NATO pajėgų Irake ir Afganistane vadas, buvęs CŽA direktorius;

● atsargos generolas Dickas Loderwijkas Berlininas, buvęs Nyderlandų generalinio štabo viršininkas.

Strateginė patariamoji taryba užsibrėžė tikslą aprūpinti 100 000 Ukrainos teritorinių gynybos pajėgų narių prioritetinėmis apsaugos priemonėmis, tokiomis kaip šalmai, šarvai, balistiniai akiniai ir medicininiai rinkiniai. Apie tai buvo pranešta spaudos konferencijoje, dalyvaujant generolams.

 

Tarybos pirmininkas generolas Hillier birželį lankėsi Ukrainoje, kur susitiko su Ukrainos gynybos ministru Oleksijumi Reznikovu, vyresniaisiais kariniais patarėjais ir aukšto rango karininkais bei fronto gynėjais.

Pasaulio Ukrainos kongresas visame pasaulyje renka lėšas įrangai įsigyti, o strateginė patariamoji taryba suteiks aukščiausią patirtį patarimais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(271)
(2)
(269)

Komentarai ()