[Žinios trumpai] Smūgis Kremliui iš Serbijos: šalis pasiruošusi išduoti Rusiją ir prisijungti prie sankcijų - bet yra sąlygų  (1)

Šalies prezidentas Aleksandras Vučičius pakomentavo Serbijos galimybę prisijungti prie sankcijų Rusijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norėdama įstoti į Europos Sąjungą, viena pagrindinių Rusijos Federacijos sąjungininkių Serbija, turės suderinti savo politiką su ES politika, įskaitant sankcijų pritaikymą Rusijai.

Apie tai televizijos kanalui „Prva“ sakė Serbijos prezidentas Aleksandras Vučičius.

Pažymima, kad šalies prezidentas pakomentavo Serbijos galimybę prisijungti prie sankcijų Rusijai.

„Kai mums pasakys, kad iki įstojimo į ES liko šeši mėnesiai, mes visiškai suderinsime savo politiką su jų politika, nes tai yra mūsų pareiga“, – sakė Vučičius.

Kartu Serbijos prezidentas pareiškė, kad jo šalis išlieka neutrali ir jai nereikia užsienio karinių bazių. Taip jis atsakė į kai kuriuos žiniasklaidos pranešimus, kad Rusija nori humanitarinį centrą Nišyje paversti karine baze. Pasak jo, Serbija išlaikys karinį neutralumą tol, kol jis bus Serbijos prezidentu.

Kartu Vučičius pažymėjo, kad Serbija pati kurs savo politines sąjungas ir nesidrovi gerų santykių su Rusija, JAV, Kinija. Šalis yra pakeliui į ES, bet pati pasirūpins savimi.

 

Anksčiau Vučičius ne kartą yra pareiškęs, kad jo šalis priešiškai nusiteikusi sankcijų Rusijai įvedimui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(17)
(1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)