[Žinios trumpai] „Azovas“ gavo informacijos iš gretimose kamerose buvusių kalinių, kas iš tikrųjų vyko Olenivkos sprogimo metu  ()

„Azovo“ bataliono vadas Nikita Nadtočij neatmeta galimybės, kad okupantai prieš Ukrainos gynėjus, buvusius Olenivkos kolonijoje, panaudojo liepsnosvaidį „Šmel“ (Kamanė). Liepsnosvaidis labai greitai sunaudoja deguonį, ir žmogus sudega per kelias sekundes.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-18 [Žinios trumpai] „Azovas“ gavo informacijos iš gretimose kamerose buvusių kalinių, kas iš tikrųjų vyko Olenivkos sprogimo metu  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

N. Nadtočij davė išsamų interviu „Ukrainskaja Pravda“ žurnalistams apie padėtį Olenivkos kolonijoje. Laikinasis „Azovo“ vadas neabejoja, kad okupantai kolonijoje naudojo „Šmel“, nes iš to, kas vėliau buvo nufilmuota Olenivkoje, labai panašu, kad pasidarbuota liepsnosvaidžiu.

Šią hipotezę patvirtina tai, kad nežuvo nė vienas iš kolonijos darbuotojų ir nenukentėjo šalia kolonijos esantys statiniai.

Nadtočij apie tragediją sužinojo daug anksčiau, nei informacija pasirodė internete. Liepos 28 dieną, vidurnaktį, jam paskambino vienas belaisvis iš Olenivkos ir pasakė, kad juos pradeda „tvarkyti“. „Azovo“ vadas iš karto paskambino atitinkamoms institucijoms. Jau kitą dieną jis sulaukė dar vieno skambučio iš Olenivkos ir jam buvo pasakyta, kad yra ir žuvusių, ir sužeistųjų. Būtent tada likę gyvieji pareiškė abejojantys, kad tai buvo artilerijos apšaudymas.

 

Karo belaisviai iš kitų kamerų pareiškė, kad iš pradžių išgirdo pokšėjimą, paskui sprogimus, ir tik po to pamatė gaisrą. Nuo artilerijos sviedinių sprogimo bangos paprastai išdūžta netoliese esančių pastatų langai, o šiuo atveju nieko panašaus nebuvo.

Nadtočij įsitikinęs, kad jei kolonijoje nuolat būtų buvęs Raudonojo Kryžiaus atstovas, tragedija nebūtų įvykusi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(54)
(2)
(52)

Komentarai ()