[Žinios trumpai] JAV kuria įspūdingą naujos kartos HIMARS su 3 kartus daugiau raketų ir be jokios įgulos  ()

Kol kas autonominio HIMARS projektas leidžia nuotoliniu būdu valdyti tik paleidimo įrenginį, tačiau netrukus ir kabina bus pašalinta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV kuria bepilotę garsiosios daugkartinio paleidimo raketų sistemos M142 HIMARS versiją, skelbia portalas „Defense Brief“.

Projektas buvo pavadintas „Autonomous Multi-Domain Launcher“ (AML) ir jau turi prototipų. Tiesa, jie turi nuotoliniu būdu valdomą paleidimo įrenginį, bet sunkvežimiui dar reikia vairuotojo. 2021 metų rugsėjį JAV atliko bandymus, kurių metu imitavo septynių raketų paleidimą iš AML, sumontuoto ant pilotuojamos HIMARS platformos.

Nepilotuojami HIMARS primins jau egzistuojančius ir aktyviai naudojamus „išmaniuosius“ automobilius, tačiau jiems teks važiuoti nelygiu reljefu, o tai labai apsunkins darbą. Karinė sistema taip pat turės veikti netoli priešo, kuris artilerijos smūgiais gali greitai koreguoti reljefą. Autonominiam sunkvežimiui bus reikalingi jutikliai, galintys rinkti išsamią informaciją apie situaciją, neskleisdami energijos, kurią galėtų aptikti priešas.

„Yra įvairių situacijos vertinimo problemų, į kurias robotikos pramonė tik dabar pradeda atkreipti dėmesį. AML turėtų galėti judėti ten, kur nurodyta. Sistema turėtų galėti pasakyti: „Ei, čia yra skardis“. Ji turi sugebėti atpažinti reljefą, kuriame yra", - sakė Lucas Hunter, AML projekto vadovas.

 

AML gaus ne 6 raketas, kaip standartinėje HIMARS versijoje, o 18 - tai ilgiau kovoti be perkrovimo. Tai - dar daugiau nei M270, kuri turi 12 raketų paleidimo įrenginių. Šaudymo metu kovinė mašina galės būti nemažu atstumu nuo savų karių – tai pagerins karių išgyvenamumą.

(19)
(0)
(19)

Komentarai ()

Susijusios žymos: