„Cezario“ analogas: Rusija paskelbė baigusi savaeigės haubicos „Malva“ bandymus – kuo ji skiriasi nuo prancūziško analogo? (Video)  (1)

Rusiškas savaeigis ginklas gali šaudyti iki 24,5 km atstumu su 7 šūviais per minutę. Pirmoji vieša „Malvos“ demonstracija įvyko 2020 m.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-28 „Cezario“ analogas: Rusija paskelbė baigusi savaeigės haubicos „Malva“ bandymus – kuo ji skiriasi nuo prancūziško analogo? (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje sukurtas prancūzų savaeigės haubicos (ACS) „Caesar“ analogas 2S43 „Malva“. Apie tai praneša Lenkijos leidinys „Defence 24“.

Gynybos koncernas „Uralvagonzavod“ paskelbė baigęs valstybinius 152 mm savaeigių ginklų „Malva“ bandymus.

Rusijos kariuomenės arsenale yra daug įvairių sistemų, tačiau beveik visos jos yra vikšrinės. Taip yra dėl prastų kelių Rusijos Federacijoje ir būtinybės įveikti kertamąją teritoriją. Savaeigė artilerijos mašina „Malva“ gali tapti „sėkmingu“ Rusijos Federacijos bandymu sukurti ratinę artilerijos instaliaciją. Pirmą kartą viešai ji buvo parodyta 2020 m.

 

2C43 „Malva“ yra rusiška 152 mm savaeigė haubica, sukurta Burevisnyko tyrimų institute. Mašina pagaminta sunkvežimio BAZ-6010-027 pagrindu su 8x8 ratų formule. Savaeigio ginklo pabūklas yra toks pat kaip ir „Msta-S“. Ekipažas yra šarvuotoje kabinoje priekyje, o ginklas sumontuotas gale. Šaudymo nuotolis yra apie 24,5 km.

Visa konstrukcija maksimaliai supaprastinta. Instaliacijos svoris yra 32 tonos, tai yra 10 tonų mažiau nei tas pats „Msta-S“. Haubica tikriausiai turi pusiau automatinę arba automatinę užtaisymo sistemą. Teigiama, kad jos ugnies greitis yra 7 šūviai per minutę.

„Malva“ ir „Cezar“ palyginimas:

  • masė – 32 tonos „Malva“ ir 17,7 tonos „Caesar“;
  • šaudymo nuotolis – 24,5 km „Malva“ ir iki 42 km „Caesar“;
  • ugnies greitis – 7 „Malva“ ir 3 šūviai per 18 sekundžių „Caesar“ pirmąją minutę, vėliau 6–8 šūviai;
  • įgula – 5 žmonės „Malva“ ir 4–5 „Caesar“;
  • kalibras - 152 mm „Malva“ ir 155 mm „Caesar“.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(15)
(-5)

Komentarai (1)