JAV sukūrė „Tigro komandą“ – specialiai pritaikyta veikti karo sąlygoms, iki dantų apginkluos savo partnerius  ()

Didėjanti konkurencija, ypač su Kinija ir Rusija, kurios savo ginklus parduoda pigiau, kelia grėsmę Amerikos konkurencingumui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pentagonas nori paspartinti amerikiečių ginklų pardavimą sąjungininkams, kad galėtų geriau konkuruoti su Kinija ir papildyti draugiškų šalių, aprūpinusių Ukrainą karine technika, atsargas.

Apie tai rašo „Wall Street Journal“.

Tuo tikslu Gynybos departamentas sukūrė vadinamąją „Tigro komandą“ iš aukšto rango departamento pareigūnų, kad ištirtų neefektyvų milijardų dolerių vertės ginklų pardavimą užsienio vyriausybėms.

Grupė ieškos geriausių būdų, kaip pagreitinti ginklų, įskaitant UAV, sraigtasparnius ir tankus, pristatymą partneriams ir sąjungininkams, žurnalistams sakė Pentagono atstovas.

Pavyzdžiui, JAV pareigūnai, dirbantys su šalimis dėl pirminių užklausų dėl naujų UAV, galėtų būti apmokyti padėti toms šalims parašyti geresnius laiškus, pašalinti kliūtis, kylančias, kai prašymas yra per platus ir pan.

 

Pranešama, kad amerikiečių karinės technikos pardavimo užsienyje sistema buvo sukurta taikos metu ir nėra pritaikyta aktyvius didelio masto karo veiksmus vykdančioms šalims, tokioms kaip Ukraina.

Pagrindinis tokio pardavimo tikslas buvo aprūpinti JAV partnerius ir sąjungininkus ginklais pačių valstybių nacionalinio saugumo interesais. Tačiau didėjanti konkurencija, ypač su Kinija ir Rusija, kurios savo ginklus parduoda pigiau, kelia grėsmę Amerikos konkurencingumui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(0)
(28)

Komentarai ()