Rusijoje prasidėjo „mobilizacija“ pagal Kadyrovo idėją – skelbiama, kaip viskas vyksta  ()

Savanorių batalionai jau formuojami Vladivostoke, Kirove, Voroneže, Čiuvašijoje ir Baškirijoje. Žiniasklaidos duomenimis, kovotojams suteikiamas 220 tūkstančių rublių atlyginimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos regionų valdžia skelbia „savimobilizaciją“, siekdama aprūpinti šalies agresorės kariuomenę naujais kariais.

Jungtinių Valstijų karo studijų institutas (ISW) tai praneša naujoje ataskaitoje.

Rugsėjo 16 d. Vladivostoko merija paskelbė, kad siunčia laiškus 25–63 metų vyrams, turintiems karinės patirties arba registruotiems karių registracijos ir įdarbinimo biuruose, kviečiančius prisijungti prie kovinės armijos rezervo (BARS) arba „savanorių“ būrio jūrų pėstininkų korpuse „Tigras“, kad vėliau vyktų į vadinamąją „specialiąją operaciją“ Ukrainoje.

Kaip rašo Rusijos leidinys „Regnum“, „savanoriams“ suteikiamas 220 tūkstančių rublių atlyginimas, atlygis už Ukrainos technikos ar karinio personalo sunaikinimą – iki 300 tūkstančių rublių, taip pat „Kovinių operacijų veterano“ statusas.

Analitikai sako, kad verbuotojai bandė priversti šauktinius manyti, jog jie yra oficialiai pašaukti į karinę tarnybą, bet tada pripažino, kad rusai gali priimti sprendimus ir tarnauti tik savo noru.

„Atviras Vladivostoko pripažinimas rodo, kad Rusijos regionų valdžiai gali būti daromas federalinės valdžios spaudimas sukurti tam tikrą skaičių savanorių batalionų“, – teigiama pranešime.

 

Kiti regionai taip pat patvirtino „savimobilizaciją“. Pavyzdžiui, Kirovo srities gubernatorius Aleksandras Sokolovas paskelbė apie antrojo savanorių bataliono kūrimą Kirove pavadinimu „Široninas“ ir pridūrė, kad Vjatkos srities savanorių batalionas jau išsiųstas kariauti į Ukrainą.

Magadano srities gubernatorius Sergejus Nosovas paskelbė finansinę paramą „savimobilizacijai“ ir paragino verbuoti žmones net ir mažuose regionuose.

Apie savanorišką mobilizaciją pranešė ir Voronežo, Čiuvašo bei Baškirijos regionų vadovai ir pareiškė, kad į kariuomenę jau prisijungė apie 1000 savanorių iš kiekvieno regiono.

 

Laiškai pasirodė reaguojant į Čečėnijos Respublikos vadovo Ramzano Kadyrovo raginimą pradėti „savimobilizaciją“ Rusijos Federacijos regionuose, nelaukiant karo padėties paskelbimo. Anot jo, kiekvienas gubernatorius gali paruošti bent tūkstantį „savanorių“, kad padidintų karių skaičių, tam kad būtų tęsiami karo veiksmai Ukrainoje.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas paskatino Rusiją pradėti masinį verbavimą. Karo studijų institutas mano, kad tokiam žingsniui rusus paskatino Rusijos ginkluotųjų pajėgų pralaimėjimas Rytų Ukrainoje. Ukrainos kariai tęsia kontrpuolimą Charkivo, Chersono, Zaporižios, Donecko ir Luhansko srityse, išvarydami priešą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(35)
(-25)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()