Visą dieną vyko galingas mūšis: Ukraina puolė tankais ir pėstininkų kovos mašinomis, rusai neatlaikė - Strelkovas skelbia, kuo viskas baigėsi  ()

Rusų okupantai stumiami į šiaurę nuo Chersono: Ukrainos kariai įžengė į Pravdynės kaimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos stumia rusų okupantus į šiaurę nuo Chersono. Ukrainos kariai įžengė į Pravdynės kaimą, esantį už 30 km nuo regiono centro. Tai pranešė Karo studijų institutas (ISW).

Pasak organizacijos, Pietų fronte Ukrainos kariai aktyviai manevruoja iš karto trijose srityse: Chersono šiaurės vakaruose, prie Inhuleco upės, taip pat Vysokopilijos vakaruose.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas informacijos apie Pravdynės išlaisvinimą kol kas nekomentavo. Oficialaus šios informacijos patvirtinimo nėra.

Tačiau Rusijos Federacijos FSB pareigūnas, karo nusikaltėlis Igoris Strelkovas (tikrasis vardas Girkinas) „Telegram“ prabilo apie įtemptą situaciją, kuri susiklostė prie šios gyvenvietės. Tai patvirtina Ukrainos ginkluotųjų pajėgų proveržį šiame fronto sektoriuje.

 

„Kovos dėl Pravdynės kaimo vakar truko visą dieną. Ukrainiečiai šturmavo kaimą dviem sustiprintom kuopom, padedant tankams ir pėstininkų kovos mašinoms“, – rašė rusų diversantas.

Jis tikina, kad ukrainiečių kariams pavyko patekti į kaimą, bet dar nepavyko įsitvirtinti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(116)
(3)
(113)

Komentarai ()

Susijusios žymos: