„Tada jam teks kariauti ir su Baltarusija“: skelbiama, ko iš V. Putino gali pareikalauti A. Lukašenka – tai sukels tikrą uraganą  ()

Andrejus Piontkovskis, remdamasis savo šaltiniais, teigė, kad A. Lukašenka ieško būdų užmegzti ryšius su Ukrainos ir Amerikos vadovybe, kad galėtų išeiti iš aklavietės, kurioje atsidūrė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos opozicionierius, politologas ir publicistas Andrejus Piontkovskis kalbėjo apie Baltarusijos diktatoriaus elgesį po Rusijos Federacijos pralaimėjimo Charkivo srityje. Anot jo, Lukašenka dabar bando užmegzti ryšius su Ukrainos ir Amerikos valdžia, o vieną gražią dieną net pareikalaus, kad Putinas išvestų savo kariuomenę iš Baltarusijos teritorijos.

Tai ekspertas pareiškė 24 kanalo eteryje.

Kalbėdamas apie Lukašenkos veiksmus, Piontkovskis išvedė istorinę paralelę su Antruoju pasauliniu karu: „Stulbinamai primena 1944-uosius. Vokietijos sąjungininkės Suomija, Rumunija ir dar anksčiau Italija suprato, kad Vokietija pralaimi ir reikia kažkaip išsikapstyti iš situacijos. Taigi 1944 m. Suomija pasirašė paliaubas su Sovietų Sąjunga, tačiau jos teritorijoje vis dar buvo vokiečių kariuomenė. O suomiai reikalavo išvesti vokiečių kariuomenę iš Suomijos ir net šiek tiek kovėsi su vokiečiais. Tokiu būdu Lukašenka gali išsigelbėti ir savo mylimam Kolenkai (jauniausiam sūnui – red.) užtikrinti patogų gyvenimą ir mokslus kur nors Amerikos universitete“.

„Bet Rusijos vadai stovi Baltarusijoje“, – pažymėjo laidos vedėjas.

 

„Taip, bet vis dėlto Putinui nepavyko priversti Baltarusijos kariuomenės kautis. Vadai yra vadai, o 80 % Baltarusijos kariuomenės buvo prieš karą, o dabar dar labiau“, – sakė Piontkovskis. – Žinote, karinė sėkmė greitai pakeičia simpatijas. Visą posovietinę Baltarusiją pirmiausia apima užuojauta pergalingai šaliai, o ne nugalėtam agresoriui. Manau, bus maždaug taip: vieną gražią dieną jis (Lukašenka – red.) paprašys Rusijos kariuomenės palikti Baltarusijos teritoriją“.

Tada politologas pabrėžė, kad šiuo atveju V. Putinas atsidurtų itin sunkioje padėtyje, nes tada jam tektų kovoti ir su Baltarusija, o tam akivaizdžiai nėra pakankamai stiprus.

 

„Lukašenka visada žavėjo savo, švelniai tariant, lankstumu, tačiau rytoj, po Chersono išvadavimo ir Krymo tilto sunaikinimo, bus beveik per vėlu. Jis renkasi, kaip tai padaryti. Ar žinote, kad kelios Lotynų Amerikos valstybės 1945 m. balandžio 25 d. paskelbė karą Vokietijai? Maždaug tokiu pat stiliumi Lukašenka taip pat pasirinks datą, kada reikalaus iš Putino išvesti kariuomenę iš Baltarusijos“, – sakė Piontkovskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(71)
(7)
(64)

Komentarai ()