Luhanske skelbiama „nepaprastoji padėtis“: savo kabinete susprogdintas „LLR generalinis prokuroras“ (Video)  ()

Sprogimas „LLR“ generalinės prokuratūros pastate: žuvo „LLR“ generalinis prokuroras Sergejus Gorenko su pavaduotoja.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-17 Luhanske skelbiama „nepaprastoji padėtis“: savo kabinete susprogdintas „LLR generalinis prokuroras“ (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kolaborantas Sergejus Gorenko žuvo kartu su savo pavaduotoja Jekaterina Steglenko. Vyriškis okupantams dirbo nuo pat karo pradžios 2014 m.

Rugsėjo 16 d., penktadienio popietę laikinai okupuotame Luhanske, vadinamosios „LLR“ generalinės prokuratūros pastate nugriaudėjo sprogimas. Žuvo 40 metų „Respublikos generalinis prokuroras“ Sergejus Gorenko. Apie tai pranešė Rusijos agentūra „Interfax“.

Kalbėdami apie prorusiškus kovotojus, žurnalistai pranešė apie sprogimą „Generalinės prokuratūros“ pastate, vėliau patikslindami, kad incidentas įvyko okupantų bendrininko kabinete.

„Preliminariais duomenimis, „LLR“ generalinis prokuroras Sergejus Gorenko žuvo nuo sužalojimų, patirtų per sprogimą savo kabinete“, – sakė šaltinis.

Vėliau kovotojai žurnalistams patvirtino „generalinio prokuroro“ žūtį. Be to, remiantis žiniasklaidos pranešimais, kartu su Gorenko žuvo ir jo pavaduotoja Jekaterina Steglenko.

 

Pasak žurnalisto A. Caplenko, Gorenko daugiau nei 20 metų dirbo Ukrainos teisėsaugos sistemoje, 2013-2014 metais buvo nusikaltimų, susijusių su prekyba narkotikais, tyrimo skyriaus vedėju. Gorenko yra kilęs iš Dolžansko, Luhansko srities. Po to, kai 2014 m. Rusija užgrobė dalį regiono, jis tapo „LLR generalinio prokuroro pirmuoju pavaduotoju“, o 2017 m. tapo „generaliniu prokuroru“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(0)
(43)

Komentarai ()

Susijusios žymos: