Neeilinis sprendimas, bet „pigus ir patikimas“: atskleista, kaip ukrainiečiai integravo HARM raketas sovietiniuose naikintuvuose  ()

Neįprastas sprendimas: kaip Ukrainos ginkluotosios pajėgos sugebėjo sovietiniuose naikintuvuose sumontuoti raketas HARM?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariškiai sugebėjo integruoti amerikietiškas antiradarines raketas AGM-88 HARM į sovietinius naikintuvus, sumontavę papildomą bateriją ir paleidę valdymo kabelį tiesiai į kabiną.

Tai buvo pranešta Izraelio gynybos pajėgų karininko Yigalo Levino „Telegram“ kanale, su nuoroda į Izraelio žiniasklaidą.

Integruoti NATO raketas į ne NATO lėktuvus nėra lengva užduotis. Tiesą sakant, Ukrainos inžinieriai sugebėjo sukurti „beveik Izraelio derinį“.

Raketa buvo integruota ant kreiptuvų, kurie iš pradžių nebuvo skirti jai. Kariškiai turėjo improvizuoti. HARM maitinimas buvo prijungtas ne iš paties lėktuvo, o iš nešiojamojo akumuliatoriaus. Dėl šios priežasties raketa veikia be sustojimo dėl maitinimo šaltinio buvimo.

Kai tik raketa užfiksuoja radaro stotį, pilotas gauna įspėjimą kabinoje ir ją paleidžia. Į kabiną tiesiai iš raketos kreiptuvo vedamas kabelis. Taigi buvo galima išspręsti pagrindinę problemą – pasenusią sovietinių naikintuvų aviacijos elektroniką, kuri neleidžia naudoti šiuolaikinių vakarietiškų raketų.

 

Šiuo metu nežinoma, kas padėjo Ukrainos inžinieriams sugalvoti tokią idėją. Tikriausiai tai buvo amerikiečiai. Kaip pareigūną cituoja Izraelio žiniasklaida, sprendimas turi daug trūkumų, tačiau tai pigus ir patikimas sprendimas, kuris, beje, itin efektyvus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(80)
(1)
(79)

Komentarai ()