[Žinios trumpai] Kadyrovas netyčia išdavė paslaptį, kiek čečėnų smogikų jau nužudyta Ukrainoje  ()

Rusija kruopščiai slepia tikruosius karių nuostolius: pateikiami nutolę nuo realybės skaičiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Oficialiomis žiniomis, rugsėjo 14 d. tarp žuvusių yra žinomas 6181 vardas, susijęs su konkrečia vietove, 150 pavardžių su klaidingais, nepatikslintais duomenimis. Iš viso laidotuvės užfiksuotos 3027 gyvenvietėse.

Ukrainos Gynybos ministro patarėjas Aleksejus Kopytko pažymėjo, kad pagal nuostolius kare lyderiauja: Dagestanas – 285, Buriatija – 253 ir Krasnodaro sritis – 236.


„Remiantis neoficialiais šaltiniais, galima teigti, kad palaidotųjų yra 6-7 kartus daugiau, nei užfiksuota oficialiai“, – patikslino patarėjas.

Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas ilgai nepripažino patirtų praradimų. Pastarąjį pusmetį jis gyrėsi į Ukrainą nuolat siuntęs kelias savo kovotojų partijas, tačiau niekada nepasakė, kada ir kiek jų grįžo namo. 

 

Rugsėjo 14 d. Kadyrovas prasitarė, kad daugiau nei 3300 „Čečėnijos teisėsaugos pareigūnų“ žuvo „vykdydami pareigas“. Prieš metus Čečėnijos pareigūnai kalbėjo apie 1500 nužudytų pareigūnų. Atsižvelgiant į galimus nusikaltimų atvejus, „kadyroviečių“ dalyvavimą Sirijoje ir kt., manoma, kad Ukrainoje buvo likviduota 1500 „kadyroviečių“.

„Savo prisipažinimu Kadyrovas priverčia Rusijos gynybos ministerijos vadovybę jaustis nepatogiai“, – sakė Kopytko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(82)
(3)
(79)

Komentarai ()