„Nugriauti du aukštai, viskas paskendo dūmuose“: Chersone nugriaudėjo galingas sprogimas - smogta vadovybės susitikimo metu (Video)  ()

Chersone nukentėjo Apeliacinio teismo pastatas: yra aukų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugsėjo 16 d. popietę Chersonas drebėjo nuo galingo sprogimo. Nukentėjo šalia apygardos administracijos esantis Apeliacinio teismo pastatas.

Pirmuosius kadrus iš įvykio vietos galima rasti „Ukrainos 365“ „Telegram“ kanale.

Apie galingiausią sprogimą vietiniai pradėjo rašyti apie 11 val.

„Apeliacinio teismo pastato nebėra. Nuo smūgio sugriuvo du aukštai“, – praneša miesto gyventojai.

Okupantai dėl įvykio kaltina Ukrainą. Jie teigia, kad smūgis į pastatą buvo smogtas per vietinių gauleiterių – vadinamųjų „miestų ir savivaldybių rajonų administracijų vadovų“ – susitikimą.

„Nesupratau, kas atsitiko, dūmai, spengimas ausyse. Atsigavau, kai mane tempė nežinoma kryptimi“, - pasakojo kolaborantė Jekaterina Gubareva, Maskvos paskirta Chersono okupacijos administracijos vadovo pavaduotoja.

Nuo smūgio žuvo keturi žmonės. Šį skaičių skelbia kolaborantai ir propagandos žiniasklaida.

Ukrainos pusė informacijos nekomentuoja. Nėra įrodymų, kad smūgis buvo surengtas Ukrainos kariuomenės. Gali būti, kad pati Putino armija apšaudė Chersoną, siekdama eskaluoti situaciją.

 

Įvykį „Telegram“ kanale pakomentavo ir karo nusikaltėlis, Rusijos Federacijos FSB pareigūnas Igoris Strelkovas, jis rašo kad tai buvo „tiesioginis smūgis“ į „laikinosios karinės-civilinės administracijos“ pastatą. Pasak diversanto, smūgis buvo „ilgai lauktas“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(1)
(48)

Komentarai ()

Susijusios žymos: