[Žinios trumpai] Prasidėjo keisti įvykiai prie Chersono - skelbiama, kad apsupti rusai gavo įsakymą trauktis: bando pabėgti valtimis  ()

Kaimuose masiškai vagiamos motorines valtys iš civilių: duotas įsakymas trauktis į kairįjį Dniepro krantą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nemažai Rusijos Federacijos okupacinės armijos dalinių, esančių Chersono srityje, gavo įsakymą trauktis į kairįjį Dniepro krantą. Rusams liepta perplaukti upę patiems.

Tokia informacija rugsėjo 16-osios rytą oficialioje „Facebook“ paskyroje pasidalijo Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiasis žvalgybos direktoratas (GUR MO).

Chersono srityje Ukrainos ginkluotosios pajėgos sunaikino visus svarbiausius tiltus, kuriais Rusijos kariuomenė galėjo permesti savo pajėgas. Reguliariai apšaudomos ir okupantų pontoninės perėjos.

Šioje situacijoje Rusijos vadovybė įsakė kariams patiems trauktis į kairįjį krantą. Dėl to įsibrovėliai pradėjo masiškai vogti motorines valtis iš civilių.

Apskritai, žvalgybos duomenimis, padėtis rusų grupuotėje, įstrigusioje „katile“ dešiniajame Dniepro krante, yra apgailėtina. Vadovybė nesugeba užtikrinti ne tik šaudmenų, bet net ir geriamojo vandens tiekimo. Prie Kachovkos stebima kritinė situacija.

 

„Vietos gyventojai atsisako aprūpinti įsibrovėlius maistu, net ir priverstinai. Vandens atsargų ir amunicijos papildymas vykdomas tik naktimis ir artimiausiose gyvenvietėse pavogtomis civilinėmis transporto priemonėmis“, – pranešė Gynybos ministerijos Vyriausiasis žvalgybos direktoratas.

Taip pat, Chersono srityje, anot žvalgybos, buvo pastebėtos kelios 10-20 žmonių grupįės, kurios atsisakė  kariauti. Vadovybė paliko jas likimo valiai, atsisakydama nugabenti namo. Dabar kariai priversti elgetauti okupuotose teritorijose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(101)
(1)
(100)

Komentarai ()