[Žinios trumpai] Prasideda beprotybė: DLR/LLR vos už dviejų dienų įvyks referendumas dėl stojimo į Rusiją  ()

Okupuotoje Donecko srities dalyje kolaborantai nori organizuoti „balsavimą“ mišriu formatu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Luhansko ir Donecko sričių okupacinės administracijos nustatė pseudoreferendumų dėl regionų prisijungimo prie Rusijos Federacijos datą. Kolaborantai paskelbė atitinkamą informaciją savo „Telegram“ kanaluose .

„LPR Liaudies tarybos“ pirmininko pavaduotojas Dmitrijus Chorošilovas sakė, kad „referendumas“ dėl okupuotos Luhansko srities dalies prijungimo prie Rusijos vyks rugsėjo 23–27 dienomis. Įstatymą dėl „balsavimo“ jau pasirašė prorusiškų kovotojų lyderis Leonidas Pasečnikas.

„Dalyvavimas referendume yra laisvas ir savanoriškas. Referendumo dalyviai dalyvauja balsuojant visuotinės, lygiavertės ir tiesioginės valios išreiškimo pagrindu slaptu balsavimu. Niekas neturi teisės daryti įtakos referendumo dalyviui, siekiant priversti jį dalyvauti arba nedalyvauti referendume, užkirsti kelią jo laisvai saviraiškai“, – rašoma „dokumente“, kurį pasirašė Pasečnikas ir paskelbė okupacinės administracijos kontroliuojama žiniasklaida.

Rugsėjo 23–27 dienomis taip pat numatytas „referendumas“ dėl Kijevo nekontroliuojamos Donecko srities dalies įstojimo į Rusijos Federaciją. Prorusiškų „DLR“ kovotojų lyderis Denisas Pušilinas jau pareiškė, kad netikras balsavimas vyks mišriu formatu.

 

„Pagrindinis referendumas vyks ne prie balsavimo apylinkių, kad nesusidarytų masinis žmonių susibūrimas ir vieną dieną jau tiesiogiai tiems, kurie norėtų balsuoti balsavimo apylinkėje“, – pridūrė kolaborantas, paskelbęs apie „referendumo“ surengimą okupuotoje Donecko srities dalyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(23)
(-18)

Komentarai ()