Skelbiama, kokia yra oficiali Putino alga ir kiek ji padidės nuo spalio 1 d.  ()

Rusijos prezidento Putino ir artimiausių jo bendražygių atlyginimai auga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepaisant kruvino karo, sankcijų ir mažėjančių gyventojų pajamų, Rusijos prezidento Putino ir artimiausių jo bendražygių atlyginimai auga.

Apie tai pranešė „Kommersant“, remdamasis Rusijos teisinės informacijos portalu.

Rugsėjo 23 d., šiame šaltinyje, buvo paskelbti Rusijos Federacijos prezidento dekretai dėl pareigūnų atlyginimų padidinimo.

Perskaitę šiuos dokumentus žurnalistai išsiaiškino, kad nuo 2022 metų spalio 1 dienos paties Putino atlyginimas didės 4 proc. Be to, didės atlyginimai Rusijos Federacijos ministrui pirmininkui Mišustinui, generaliniam prokurorui Krasnovui, Rusijos Federacijos „Sledkom“ vadovui Bastrykinui ir daugeliui kitų pareigūnų. Putinas nepamiršo ir liūdnai pagarsėjusio užsienio reikalų ministro Lavrovo, ukrainiečių praminto „liūdnuoju arkliu“.

Tais pačiais dekretais patvirtinama, kad atlyginimai didės ir Rusijos Federacijos teisingumo ministerijos, teismų bei Federalinės antstolių tarnybos darbuotojams. Beje, oficialioje Putino deklaracijoje 2021 metams nurodoma, kad jo metinės prezidento pajamos buvo 10 202 616 rublių (180 607 eurų) arba vidutiniškai 15 000 eurų per mėnesį.

 

Karą prieš Ukrainą pradėjęs ir neseniai pensinį amžių pačioje Rusijos Federacijoje padidinęs šalies prezidentas, nepaisydamas skurdo didėjimo, sėkmingai indeksuoja savo ir savo ištikimų bendražygių atlyginimus, sukeldamas papildomą smūgį Rusijos biudžetui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(13)
(-1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()