Rusija okupuotiems Ukrainos gyventojams suteikia 1 mėnesį laiko „pasirinkti“ Rusijos pilietybę  ()

Ukrainiečiai, pabėgę iš Maskvos aneksuotų savo šalies regionų, turi vieną mėnesį priimti arba atmesti Rusijos pilietybę, antradienį pranešė Rusijos užsienio reikalų ministerija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį aneksavo Donecką ir Luhanską Rytų Ukrainoje bei Zaporižią ir Chersoną pietuose po plačiai ginčijamų referendumų, dėl kurių Vakarai taikė naujas sankcijas.

Užsienio reikalų viceministras Jevgenijus Ivanovas sakė, kad Rusijos „pasifikavimo“ procesas naujai aneksuotose Ukrainos teritorijose vyks pagal Kryme, kurį Maskva aneksavo iš Kyjivo 2014 m., naudotą projektą.

Krymo gyventojai buvo spaudžiami gauti Rusijos pasus per mėnesį po to, kai Maskva aneksavo Juodosios jūros pusiasalį.

Zaporižios, Chersono, Luhansko ir Donecko gyventojai, įsikūrę kitose šalyse, „per mėnesį turi apsispręsti“ dėl savo pilietybės, sakė J. Ivanovas valstybinei naujienų agentūrai „RIA Novosti“.

Jis nenurodė, ar šiuose regionuose Ukrainos pasų turėtojams grės baudos už atsisakymą priimti Rusijos pilietybę.

 

Putino 2020 metų įstatymas, draudžiantis užsieniečiams turėti žemės daugumoje Krymo dalių, įsigaliojo praėjusiais metais ir grasino Ukrainos piliečiams pusiasalyje netekti nuosavybės.

J. Ivanovas antradienį sakė, kad „daug“ okupuotų Ukrainos regionų gyventojų jau gavo Rusijos pasus ir pridūrė, kad Maskva „paspartins“ procesą likusiems Ukrainos pasų turėtojams.

Šiais metais pradėjusi invaziją į provakarietišką Ukrainą Rusija atliko užgrobtų teritorijų rusifikaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(14)
(-12)

Komentarai ()