[Žinios trumpai] Rusija iš savo sąjungininkės akiplėšiškai atėmė jai skirtus tankus T-90S – kas vyksta?  ()

Pirmą kartą apie eksportui skirtų tankų T-90S perdavimą Rusijos armijai tapo žinoma rugsėjo viduryje. Dabar tankai pasiekė Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenė pradėjo naudoti eksportinę tanko T-90S versiją, skirtą Indijai. Apie tai pranešė Nacionalinis informacijos portalas „Tysk“.

Okupanto kariuomenė stokoja šarvuotos technikos, patiria didelių bataliono-taktinių grupių nuostolių. Dėl to, kad Rusijos Federacijos karinis-pramoninis kompleksas nepajėgus atkurti prarastos šarvuotos technikos, kariuomenė pradėjo naudoti tanko T-90S eksportinę versiją.

Pirmieji pranešimai apie tankų T-90S perdavimą Rusijos kariuomenei pasirodė rugsėjo 15 d. Dabar pasirodė įrodymų, kad Indijai skirti tankai pasiekė frontą.

Kuo T-90S eksporto versija skiriasi nuo įprasto T-90A?

Eksportui skirto tanko T-90S versijoje nėra „Shtora-1“ elektroninės-optinės aktyviosios apsaugos komplekso elementų. Būdingas skirtumas yra papildomo dinaminės apsaugos bloko buvimas eksportinėje T-90 versijos bokštelyje, taip pat 902 „Khmara“ dūmų instaliacija. T-90S taip pat montuojamas su oro kondicionieriumi.

 

Indija savo teritorijoje gamina tankus T-90S pagal „Uralvagonzavod“ licenciją. Vietinis tanko pavadinimas yra „Bhishma“. Jame sumontuotas 1000 arklio galių B-92S2 variklis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(15)
(22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()