Zelenskis skelbia apie neregėtą šantažą: po tokios Rusijos atakos Vakarai turi smogti Kremliui  ()

Jei Rusija suduos branduolinį smūgį Ukrainos prezidento biurui, pasaulis turi atsakyti smūgiu Rusijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pareiškė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis interviu Kanados televizijos kanalams CTV ir CBC, pasak jo įrašo „Telegram“ kanale.

„Nuolat girdime raginimus, kad Rusija turėtų smogti sprendimų priėmimo centrams Ukrainoje. Kaip pasaulis turėtų reaguoti? Nesvarbu, ar Ukraina yra NATO, ar ne NATO šalis. Tai (branduolinio karo grėsmė) yra aktualu visame Europos žemyne. Niekam neleidžiama tiesiog šantažuoti kaip teroristui. Jei bus pranešta, kad bus smogta sprendimų priėmimo centrui, pasaulio atsakas turėtų būti toks: „Žiūrėkite, jei smogsite Bankovai, bus smogta ten, kur esate jūs“. Smūgis tam, kuris duoda įsakymą žudyti žmones“, – sakė V. Zelenskis.

„Jei tai padarysite, turėtumėte žinoti, kad po sekundės, nepaisant jūsų puolimo pasekmių, bus suduotas smūgis ir jūsų valstybėje. Tai nėra šantažas. Tai grasinimo klausimas, tačiau tas, kuris grasina, turi apie tai žinoti. Tai panašu į žmogų, kuris gatvėje nužudo kitą žmogų. Arba apiplėšia. Prieš apiplėšdamas ar nužudydamas jis žino, kad patektų į kalėjimą, nes yra kaltas“, – pridūrė prezidentas.

 

V. Zelenskis pabrėžė, kad apie humanizmą galima kalbėti ilgai, tačiau Ukraina gyvena tokioje situacijoje ir su tokiu kaimynu, kuris supranta tik jėgą.

Tuo pat metu Rusijos visuomenė, anot jo, turėtų žinoti, kad jų prezidentas žudo nekaltus Ukrainos piliečius.

„Jei nedarysite spaudimo savo prezidentui, pasaulis jus izoliuos. Pasaulis su jumis nesikalbės, nes kalbate grasinimų kalba. Jūs negalėsite ilsėtis užsienyje, užsidirbti pinigų, užsiimti verslu su Europa, Kanada, Jungtinėmis Amerikos Valstijomis. Jūs palaikote teroristus“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(114)
(3)
(111)

Komentarai ()