[Žinios trumpai] Ždanovas skelbia, kad pats S. Šoigu susisiekė su Pentagono vadovu, skubiai pateikė pasiūlymą  ()

„Jie neturi kito pasirinkimo“, – sakė Ždanovas, aiškindamas, kodėl Šoigu susisiekė su Jungtinių Valstijų Gynybos sekretoriumi Lloydu Austinu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas, Ukrainos atsargos pulkininkas Olegas Ždanovas yra įsitikinęs, kad Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu bandė prašyti savo kolegos iš JAV Lloydo Austino paliaubų Ukrainoje.

Penktadienį, spalio 21 d., įvyko netikėtas JAV ir Rusijos gynybos ministrų Lloydo Austino ir Sergejaus Šoigu pokalbis telefonu. Dėl šio pokalbio amerikiečių generolas paskambino ir Ukrainos gynybos ministerijos vadovui Aleksejui Reznikovui. Ždanovas atkreipė dėmesį į tai, kad pokalbis vyko pranešimų, kad Rusijos kariuomenė užminavo Kachovkos hidroelektrinės pamatus, fone. Akivaizdu, kad Maskva kelia statymus, bandydama šantažuoti. Ždanovas mano, kad peršamos paliaubos

„Manau, kad su Kachovkos hidroelektrine tai yra ta pati nesąmonė kaip ir su Zaporižės atomine... Atkreipkite dėmesį į politinę situaciją. Iš visų sklinda viena frazė: „Reikia paliaubų, reikia paliaubų.“ Ką Šoigu sako Lloydui Ostinui... Kad skubiai reikia paliaubų... Jie neturi išeities“, – sakė Ždanovas.

 

„Manau, kad einame teisingu keliu. Kadangi jie taip bijo karo veiksmų tąsos, tai reiškia, kad jiems prastai einasi“, – sakė karo ekspertas.

Jis abejojo, ar JAV pakeis savo poziciją šiuo klausimu ir pradės daryti spaudimą Kyjivui, kad šis sustabdytų kontrpuolimą. Tai neatitinka Vašingtono, kurio strateginis tikslas yra agresoriaus pralaimėjimas, interesų.

(95)
(0)
(95)

Komentarai ()