ISW skelbia, kad bus katastrofa, kurios labai bijo Ukraina: „Putinas atsisakė derybų ir paruošė grandiozinį smūgį“  ()

Analitikai sako, jog neatrodo, kad Rusijos prezidentas ieško išeities iš karo derybų būdu. Jie įsitikinę, jog Kremlius nori duoti įsakymą susprogdinti Kachovkos HE.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija pradėjo atitraukinėti savo pajėgas iš Chersono srities Vakarų Dniepro kranto. Tai gali tęstis kelias savaites, teigia JAV karo studijų instituto (ISW) analitikai.

Naujojoje ataskaitoje rašoma, kad Rusijos vadovybė formuoja gerai ginkluotą būrį, siekdama aprėpti į kairįjį Dniepro krantą besitraukiančią grupę.

„Rusijos pareigūnai atsargiai atsiliepia apie tai, ar Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas įsakė išvesti kariuomenę iš Chersono, bet greičiausiai tam ir toliau ruoš informacinę erdvę“, – sakoma pranešime.

Be to, analitikai teigė, kad Rusijos kariuomenė greičiausiai bandys pakenkti Kachovkos hidroelektrinei. Ji pridengs savo pasitraukimą iš dešiniojo Dniepro kranto. O dėl HE susprogdinimo apkaltins Ukrainą.

„Tačiau Rusija turi visas priežastis bandyti „išplėsti“ Dniepro upę, kurią Ukrainos kariai turės perplaukti, kad tęstų kontrpuolimą ir pridengti besitraukiančius savo karius. Bet kokie teiginiai, kad Rusijos kariuomenė nesusprogdins užtvankos, nes baiminasi dėl vandens tiekimo Krymui, yra absurdas“, – sakė analitikai.

 

Be to, ISW įsitikinęs, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ruošia sąlygas karo tęsimui. Neatrodo, kad jis iš tikrųjų būtų suinteresuotas derybų su Kyjivu procesu.

„Kremliaus nustatytos karių išvedimui iš Chersono informacinės sąlygos, pasirengimas pralaužti užtvanką, pasiruošimas papildomai mobilizacijai ir šaukimui– visa tai rodo, jog V. Putinas neieško artimiausiu metu išeities iš karo“, – teigiama pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(30)
(-20)

Komentarai ()

Susijusios žymos: