NATO reikalo imasi rimtai: nusiuntė lėktuvus prie Rusijos ir Baltarusijos, jie skrenda be sustojimo, degalai pilami tiesiog ore  (1)

NATO šalys prie sienų su Rusija vis dažniau naudoja žvalgybinius lėktuvus. Tuo tikslu šalia šalies agresorės sąjungininkai praktikuoja atitinkamus oro manevrus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NATO lėktuvai skraido ir prie Baltarusijos sienų. Apie tai „24 kanalui“ pasakojo „Defense Express“ vyriausiasis redaktorius Olegas Katkovas.

Ekspertas pažymėjo, kad JAV ir Didžioji Britanija aktyviai diskutuoja apie Rusijos grėsmę.

„Kalbame apie Rusijos taktinius branduolinius ginklus. Taip pat dabar Europoje vyksta branduolinio atgrasymo mokymai. Todėl tarp šalių vyksta bendravimas. B. Wallace'o kelionė į JAV turėjo duoti atsakymus į tam tikrus klausimus, kurie neabejotinai yra susiję su Rusija“, – aiškino Olegas.

Pasak jo, Vakarų sąjungininkų susirūpinimas Ukraina išreiškiamas žvalgybinių lėktuvų veikla.

NATO pradėjo „įdomius skrydžius“ aplink Rusiją, 40-50 kilometrų nuo okupacinės šalies sienų. Kartu dalyvavo Italijos tolimojo nuotolio radiolokacinis žvalgybinis lėktuvas AWACS, britų lėktuvas ir du JAV oro pajėgų degalų papildymo ore lėktuvai.

 

Jis pridūrė, kad degalų papildymo lėktuvai vienu metu papildė daugelio naikintuvų bakus.

„Visa tai vyksta būtent už 40 kilometrų nuo Rusijos sienų. Tokie skrydžiai yra orientaciniai. Taip pat kitą dieną NATO lėktuvai AWACS ir E-3 skriejo už 10 kilometrų nuo Baltarusijos ribų“, – apibendrino O. Katkovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(116)
(2)
(113)

Komentarai (1)