[Žinios trumpai] Vokiečių siaubas grįžta – Putinas pirmą kartą po II pasaulinio karo į Ukrainą meta Stalino „Naktines raganas“  (5)

Antrojo pasaulinio karo metu vokiečiams siaubą varė „Naktinės raganos“ – dabar jos grįžta į Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pilotės baigė mokymus ir yra pasirengusios stoti į karą Ukrainoje. Stalinas buvo paskutinis Rusijos lyderis, kada karo metu moterys skraidė kariniais lėktuvais.

Rusijos Federacijoje pirmą kartą po Antrojo pasaulinio karo į Rusijos oro pajėgas bus siunčiamos ką tik mokymus baigusios karo lakūnės. Pranešama, kad parade dalyvavo neseniai mobilizuotos lakūnės, baigusios Krasnodaro aukštąją karo aviacijos mokyklą. Apie tai praneša „The Mirror“.

Rusijos moterys mokomos valdyti naikintuvus, strateginius branduolinius bombonešius ir transporterius. Stalino laikais moterys skraidė kartu su vyrais, 23 iš jų net tapo SSRS herojėmis.

Labiausiai išgarsėjusi buvo 588-oji naktinių bombonešių eskadrilė, kuri per karą ant nacių taikinių numetė daugiau nei 23 000 tonų bombų.

Vokiečiai jas praminė „Nachthexen“ arba „Naktinėmis raganomis“, nes jų medinių lėktuvų skleidžiamas triukšmas buvo panašus į šluotos. Šis garsas buvo vienintelis vokiečių įspėjimas apie jų ataką. Lėktuvai buvo per maži, kad būtų lengvai aptinkami. Pilotės niekada nenaudojo radijo imtuvų, jos iš esmės buvo vaiduokliai.

 

Pasak Rusijos Federacijos gynybos ministro Sergejaus Šoigu, moterys pilotės tęsia šlovingą tradiciją. Jis pavadino jas sektinu pavyzdžiu kitoms merginoms.

„Jos turi stiprią motyvaciją, kuri leis išmokti valdyti karinius orlaivius ir atlikti vadų užduotis. Karo lakūnas yra atsakingas darbas“, – aiškino Rusijos karininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(92)
(-86)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (5)