[Žinios trumpai] JAV skelbia drebinančią žinią: Rusijos generolai planuoja branduolinį smūgį Ukrainai  (1)

Žurnalistų teigimu, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nedalyvavo aukšto rango karininkų pokalbyje, tačiau tai padidino JAV ir sąjungininkų susirūpinimą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-03 [Žinios trumpai] JAV skelbia drebinančią žinią: Rusijos generolai planuoja branduolinį smūgį Ukrainai  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai aukšti Rusijos kariuomenės pareigūnai kalbėjosi, kaip Rusija galėtų panaudoti taktinius branduolinius ginklus Ukrainos teritorijoje. Tai padidino JAV ir sąjungininkų susirūpinimą, rašo amerikiečių leidinys „The New York Times“, remdamasis savo šaltiniais.

Žurnalistų teigimu, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas aukšto rango karininkų pokalbyje nedalyvavo. Tačiau pats faktas, kad toks pokalbis buvo, kelia nerimą JAV prezidento Joe Bideno administracijai. Baltieji rūmai mano, kad tai rodo, kokie nusivylę yra Rusijos generolai. Be to, Vašingtone spėliojama, kad Putino grasinimai panaudoti branduolinį ginklą gali būti ne tik žodžiai.

Tačiau JAV pareigūnai teigė nematę jokių įrodymų, kad Rusija perkelia branduolinius ginklus į savo vietas ar imasi kitų taktinių žingsnių ruošdamasi smūgiui.

 

Nors tolesnio eskalavimo rizika išlieka kelianti nerimą, Bideno administracijos pareigūnai ir JAV sąjungininkai taip pat teigia, kad spalio pabaigoje vykę Vakarų ir Rusijos gynybos ministrų pokalbiai telefonu padėjo sumažinti branduolinę įtampą. Spalio 27 d. Vladimiro Putino kalba, kurioje jis neigė, kad Maskva ruošiasi panaudoti branduolinį ginklą Ukrainoje, dar labiau sumažino įtampą, sakė kai kurie pareigūnai.

(14)
(7)
(7)

Komentarai (1)