[Žinios trumpai] Netikėta žinia - Rusija nebeturi drabužių, prašo pagalbos iš Šiaurės Korėjos  ()

Maskva susidomėjo drabužių ir avalynės importu iš Šiaurės Korėjos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija, netekusi vakarietiškų prekių ženklų drabužių ir avalynės tiekimo, kuris sudarė 75% pristatymo į Rusijos rinką, nukreipė žvilgsnį į Šiaurės Korėją kaip į potencialią šių prekių eksportuotoją.

Rusijos ambasada Pchenjane paskelbė apie Rusijos Federacijos ketinimą importuoti drabužius iš KLDR, praneša „RIA Novosti“.

Diplomatinė atstovybė priminė aktyvų Maskvos ir Pchenjano bendradarbiavimą šia kryptimi pastarąjį SSRS gyvavimo dešimtmetį, kai sovietų klientai perdavė žaliavas Šiaurės Korėjos gamintojams, o šie savo ruožtu tiekė Sovietų Sąjungai lengvąją pramonės prekes.

Rusija ketina spręsti drabužių tiekimo iš KLDR atnaujinimo klausimą, nepaisant JT Saugumo Tarybos 2017 m. rezoliucijos, draudžiančios eksportuoti ir importuoti prekes iš Šiaurės Korėjos, taip pat naudoti darbo jėgą iš šios šalies. 

 

Rusijos ambasada teigė, kad Šiaurės Korėjos prekių pardavimo klausimą turėtų spręsti tiesiogiai šio proceso dalyviai, o diplomatinės atstovybės užduotis esą yra užtikrinti, kad tiekimas atitiktų JT Saugumo Tarybos standartus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(28)
(-13)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()