[Žinios trumpai] Rusijoje skelbiamas griežtas karas kriptovaliutoms  ()

Rusijos Federacijos Valstybės Dūma patvirtino valdžios planus uždrausti šalyje kriptovaliutų apyvartą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šių metų lapkričio 17 dieną Rusijos Federacijos Valstybės Dūmai buvo pateiktas gana prieštaringas įstatymo projektas dėl kriptovaliutų „kasybos". Jis siūlo reguliuoti kriptovaliutų „kasybos" veiklą, o iš tikrųjų – uždrausti ją šalies teritorijoje.

„Kriptovaliutos apyvarta bus uždrausta įstatymu", – sakė Rusijos Valstybės Dūmos finansų rinkos komiteto pirmininkas Anatolijus Aksakovas. Rusijos parlamentaras pridūrė, kad lapkričio 17 dieną pateiktame įstatymo projekte dėl „kasybos" numatyta visiškai uždrausti ir kriptovaliutų apyvartą.

Remiantis skandalinguoju įstatymo projektu, skaitmeninė valiuta, gauta generavimo būdu, nuo šiol bus „realizuojama nenaudojant Rusijos informacinės infrastruktūros". Išimtys numatytos tik „sandoriams pagal eksperimentinį teisinį režimą", tai yra, kuriuos vykdo tik Rusijos Federacijos institucijos.

 

Dabar galime tvirtai pasakyti: valstybės agresorės vadovybė paskelbė skaitmeninei valiutai tikrą karą. Viena iš nedaugelio likusių galimybių atlikti visaverčius finansinius sandorius Rusijoje dabar bus negalima.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(2)
(6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()