Tai bus didžiulė jėga - Vokietija skelbia, kad į frontą pasiųs galinguosius „Vilkus“ (Video)  ()

Vokiški savaeigiai pabūklai gali šaudyti tolimojo nuotolio VULCANO ir EXCALIBUR sviediniais. Ukrainos kariuomenė gaus 18 tokių mašinų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-12-08 Tai bus didžiulė jėga - Vokietija skelbia, kad į frontą pasiųs galinguosius „Vilkus“ (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos vyriausybė Ukrainos kariams perduos RCH 155 savaeigės artilerijos dalinius, kurių Gynybos ministerija paprašė šių metų liepą. Tai liudija informacija oficialioje Vokietijos agentūros svetainėje.

Vokietijos federalinė vyriausybė paskelbė, kad ketina tiekti Ukrainai 18 vienetų RCH 155 (Remote Controlled Howitzer 155). Ratinius agregatus gamina Vokietijos įmonė „Krauss-Maffei Wegmann“ (KMW).

RCH 155: kas apie juos žinoma

155 mm šaudmenimis šaudančios sistemos yra sukurtos ant GTK „Boxer“ (lietuviška modifikacija žinoma kaip „Vilkas“) ratinio šarvuočio važiuoklės su 8×8 ratų formule. Įrangoje sumontuotas automatizuotas bokštinis artilerijos modulis AGM su vokiškos savaeigės haubicos „PzH 2000“ artilerijos dalimi. Instaliacijos įgulą sudaro tik du kariai, AGM modulio amunicija – 30 sviedinių.

 

Bendras artilerijos įrenginio kovinis svoris yra 39 tonos, AGM modulio svoris yra 12,5 tonos, mašinoje sumontuotas dyzelinis MTU variklis. Šaudymo nuotolis yra 40 km ir 52 km su V-LAP sviediniais. Savaeigis ginklas taip pat gali iššauti tolimojo nuotolio VULCANO (80 km priklausomai nuo konfigūracijos) ir EXCALIBUR (apie 60 km priklausomai nuo konfigūracijos) sviedinius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(211)
(2)
(209)

Komentarai ()