[Žinios trumpai] Rusus ištiko panika: Ukraina gali smogti Maskvai (Video)  ()

Iš pradžių dronai buvo skirti žvalgybinėms misijoms. Tačiau, pasak Ukrainos ekspertų, jie galėjo būti pritaikyti skraidinti sprogmenis ar tapti kamikadzėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po gruodžio 6 d. atakos Rusijos Federacijos Kursko srities aerodrome, taip pat atakų aviacijos bazėms Riazanėje ir Saratove Rusijos komentatoriai pradėjo kalbėti apie tai, kad jei Ukraina gali smogti tokiu dideliu atstumu už Rusijos karinių linijų, tada ji greičiausiai gali pasiekti ir Maskvą. Apie tai rašo „The Guardian".

Rusijos „karo korespondentų" teigimu, aviacijos bazes užpuolė sovietiniai žvalgybiniai dronai Tu-141 „Strizh", kurie esą sugebėjo nepastebimai perskristi Rusijos teritoriją 650 km atstumu.

„Na, nuo Ukrainos sienos iki Maskvos yra mažiau nei 650 km", – savo „Telegram" rašė „karo vadas" Jurijus Kotenokas.

Savo ruožtu Ukrainos karo analitikas Serhijus Zgurecas teigė, jog atakuotos Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgų bazės yra vieninteliai objektai Rusijoje, visapusiškai aptarnaujantys bombonešius, kurie smogė Ukrainai. Todėl jie labai svarbūs Rusijos kariuomenei.

 

„Dar anksti ką kalbėti apie tai, bet Ukrainos ginkluotųjų pajėgų gebėjimas siekti karinių tikslų toli Rusijos Federacijos teritorijoje turi labai simbolinę ir svarbią prasmę", – televizijos „Espreso TV" kanalo svetainėje rašė S. Zgurecas.

Taip pat „Espreso" paskelbė karinės ir civilinės aviacijos eksperto Valerijaus Romanenko nuomonę. Anot jo, sovietinis dronas „Strizh" iš pradžių buvo sukurtas žvalgybos tikslais ir nors jo skrydžio nuotolis siekia iki 1000 km, norint jį panaudoti antžeminių taikinių atakai, įrenginį reikia perdaryti.

Tačiau, atsižvelgiant į tai, jog dronas buvo gaminamas Charkivo aviacijos gamybos asociacijoje, o variklis jam buvo gaminamas Zaporižios gamykloje, Ukrainos specialistai galėtų jį puikiai pritaikyti skraidinti amunicijai ar paversti kamikadze, pažymėjo V. Romanenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(84)
(2)
(82)

Komentarai ()